У Трампа сподіваються на другу зустріч з Кім Чен Ином

Вівторок, 11 вересня 2018, 02:33

Президент США Дональд Трамп отримав "дуже позитивний" лист від північнокорейського лідера Кім Чен Ина, в якому він пропонує провести ще одну зустріч.

Про це розповіла прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, пише AFP.

Сандерс назвала новий лист від Кім Чен Ина президенту Трампу "дуже теплим" і "дуже позитивним".

"Це був дуже теплий і дуже позитивний лист", - заявила вона, додавши, що вын продемонстрував "продовження прихильності Пхеньяна до зосередження на денуклеаризації" на Корейському півострові.

"Основна мета листа полягала в тому, щоб планувати чергову зустріч з президентом, до якої ми відкриті і вже знаходимося в процесі координації", - сказала Сандерс.

Білий дім вказав на ряд досягнень в останні місяці, в тому числі звільнення американських заручників, репатріація останків загиблих в роки війни американських військових і пауза в ракетних і ядерних випробуваннях у Північній Кореї.

Також наголошується, що в неділю Північна Корея утрималася від демонстрації на параді, присвяченому 70-річчю країни, своїх міжконтинентальних ракет.

Останній парад "на цей раз не був пов'язаний з їх ядерним арсеналом", - сказала Сандерс.

Як повідомлялося, нещодавно Трамп скасував візит держсекретаря Майка Помпео в Пхеньян через "відсутність достатнього прогресу" в процесі ядерного роззброєння КНДР.

4 серпня Рада безпеки ООН заявила в своєму звіті, що Північна Корея не зупинила свою ядерну і ракетну програми, порушуючи санкції ООН.