Головні новини дня – за 60 секунд

Середа, 12 вересня 2018, 21:21

Верховний суд Росії затвердив вирок Сущенку, поліція отримала право убезпечити жертву від домашнього насильства, IKEA підтвердила візит до України, Сенцова висунули на премію Сахарова - новини, які обговорювали 12 вересня.

Про Сущенка. Верховний суд Росії визнав законним вирок українському журналісту Роману Сущенку, якого засудили до 12 років колонії суворого режиму. Сущенко готовий просити про помилування.

Про домашнє насильство. В Україні почав діяти наказ Міністерства внутрішніх справ, що дозволяє поліцейським одразу на місці, звідки поступив виклик, убезпечити жертву від кривдника.

Про рейдерів. Національна поліція затримала більше 50 учасників конфлікту в селі Занки Зміївського району Харківської області, які намагалися захопити фермерське господарство.

Про IKEA. Компанія IKEA підтвердила наміри вийти на український ринок і відкриє в Києві перший магазин.

Про об’єднання партій. Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко публічно закликав лідера партії "Самопоміч" про об'єднання.

А один з лідерів "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін заявляє, що підтримує об’єднання з усіма політичними силами, які поділяють цінності його партії.  

Раніше лідер партії "За життя" Вадим Рабінович закликав керівників "Опоблоку" до об'єднання.

Про Сенцова. Європейська народна партія, найбільша фракція в Європейському парламенті, номінувала незаконно ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова на здобуття премії Сахарова.

Про Іванющенка. Кошти тіньового олігарха екс-регіонала Юрія Іванющенка в Швейцарії зможуть розблокувати лише після того як в Україні щодо нього завершать розслідування.

Про санкції. Президент США Дональд Трамп підписав указ, що дозволяє застосування санкцій проти іноземців, які беруть участь у втручання в американські вибори.