Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Волкер: Київ мало робить для жителів окупованого Донбасу

П'ятниця, 14 вересня 2018, 15:01

Український уряд робить недостатньо для співвітчизників, які живуть на контрольованих угрупованнями "ДНР" та "ЛНР" територіях, заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

Про це він сказав 13 вересня в інтерв’ю Radio Free Europe / Radio Liberty, повідомляє "Радіо Свобода".

Він також стверджує, що українська влада не має плану реінтеграції територій після завершення збройного конфлікту.

За його словами, попередні ідеї з реінтеграції "не мають потужної політичної підтримки, і є мало ознак, що це було б пріоритетом для українського уряду".

"Це ганебно, тому що ці люди пройшли багато чого. Це змушує їх бути дуже незадоволеними урядом України", – зазначив американський дипломат.

Він зазначив, що Київ має співпрацювати з Червоним Хрестом, щоб допомогти отримувати державні пенсії людям старшого віку і людям з обмеженими можливостями для пересування.

В ООН 12 вересня закликали українську владу забезпечити виконання рішення Верховного суду України щодо виплати пенсій як внутрішньо переміщеним особам, так і жителям неконтрольованих урядом територій східної України.

"Ми наполегливо закликаємо українську владу забезпечити виконання рішення, що допоможе багатьом людям, які покладаються на ці виплати для забезпечення своїх найважливіших життєвих потреб", – заявила директор європейського бюро Управління верховного комісара ООН у справах біженців Паскаль Моро.

Правозахисна організація Human Rights Watch наприкінці серпня заявляла, що політика Києва щодо пенсіонерів із окупованих бойовиками регіонів дискримінаційна.

Велика палата Верховного суду України 4 вересня відхилила апеляцію Пенсійного фонду України і визнала незаконною відмову виплачувати пенсії внутрішньо переміщеним особам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування