ЗМІ: Петрову і Боширову допомогли медик "доктор Новічок" і четверта особа

Неділя, 16 вересня 2018, 17:38

Окрім росіян Олександра Петрова і Руслана Боширова, підозрюваних у причетності до отруєння родини Скрипалів, британські спецслужби розшукують інших осіб, які допомагали здійснити хіматаку у Солсбері.

Про це пише Mirror з посиланням на урядове джерело.

За даними видання, Петров і Боширов зустрілися зі ще двома підозрюваними після заселення в лондонський готель.

"Вважається, що вони могли зустрітися з куратором, який працював у посольстві, а четвертий, лікар (його слідство називає "доктор Новічок"), можливо, контролював все це, щоб переконатися, що вони не провалять операцію, отруївши себе", - сказало джерело в уряді Британії.

За даними видання, загалом у справі про отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у британському Солсбері фігурують шестеро підозрюваних.

Деякі з них нібито мали стежити за Скрипалем, поки вже відомі Петров і Боширов наносили "Новічок" на дверну ручку його будинку.

Зазначається, що злочинна група із шести осіб називалася в ГРУ кодовим словом "Чистильники" (cleaners). 

Петров і Боширов заперечили роботу на Головне розвідувальне управління РФ і заявили, що працюють у сфері фітнес-індустрії.

Британія назвала їхні слова брехнею. Міністр безпеки Бен Воллес заявив, що Путін несе кінцеву відповідальність за отруєння Сергія та Юлії Скрипалів у Солсбері.

Європейська правда