У Тимошенко пояснили БПП, коли вона голосувала за визнання РФ агресором

Вівторок, 18 вересня 2018, 13:25

Відповідаючи на звинувачення БПП, у партії "Батьківщина" заявили, що її лідер Юлія Тимошенко все ж голосувала за визнання Росії країною-агресором, і зробила це ще у 2015 році.

Про це із посиланням на члена фракції "Батьківщина", нардепа Івана Крулько повідомляє прес-служба партії.

За його словами, тоді уся фракція на чолі з Тимошенко голосувала за проект постанови №1854 "Про звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором".

Як повідомлялося, у понеділок вранці голова фракції БПП Артур Герасимов з трибуни Верховної Ради звинуватив фракцію "Батьківщина" у тому, що вона бреше про нібито голосування свого лідера Юлії Тимошенко за визнання Росії агресором.

За словами депутата, 17 вересня в ефірі одного з телеканалів представник "Батьківщини" доводив, що Тимошенко голосувала за визнання Росії країною-агресором, і це є брехня.

Але Герасимов мав на увазі, що Тимошенко не голосувала за президентський законопроект 7163 про реінтеграцію Донбасу, в якому теж є пункт про визнання РФ агресором. І це сталося на початку 2018 року. Тобто сторони говорили про різні законопроекти.

На звинувачення Герасимова відповів Крулько. Він пригадав голові фракції БПП, що 27 січня 2015 року той теж не підтримав визнання Росії агресором, адже пропустив голосування за вищезгадане звернення Ради до міжнародних інституцій.

Євген Кізілов, УП