Опоблок про подання ГПУ: Пробують провернути номер на "біс"

Вівторок, 18 вересня 2018, 14:17

"Опозиційний блок" називає повторні подання Генеральної прокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів із цієї фракції Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва й Дмитра Колєснікова "переслідуванням опозиції".

Про це йдеться в заяві партії, оприлюдненій 18 вересня.

На думку опоблоківців, вказані справи "сфабриковані владою, надумані й безпідставні".

"Раніше спроба зняти недоторканність з Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова і Сергія Дунаєва з тріском провалилася – Регламентний комітет повернув спікеру всі ці малограмотні подання. Мало того, що вони були абсурдні – їх навіть оформити належним чином прокуратура не змогла. І ось, через 4 місяці, влада намагається повторити свій номер "на біс", – заявляє Опоблок.

Водночас у політсилі впевнені, що ці справи "розваляться, як і в попередній раз".

Опоблок також вкотре закликав опозиціонерів "об'єднуватися в єдиний політичний фронт".

18 вересня стало відомо, що генпрокурор Юрій Луценко повторно вніс до парламенту подання на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів із фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва й Дмитра Колєснікова.

Провадження щодо Вілкула й Колєснікова ініційовані прокуратурою Дніпропетровської області, а щодо Дунаєва – керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким.

25 травня генпрокурор вносив до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутатів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула (за махінації з землею) та Дмитра Колєснікова (за відчуження майна ДП "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади" у Дніпрі).

5 травня ГПУ надіслала подання на Сергій Дунаєва за декларування недостовірної інформаці.

Комітет з питань регламенту й організації роботи парламенту 5 червня повернув спікеру парламенту подання на Сергія Дунаєва, а 19 червня – і на Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.