У ГПУ вивчають подання на Мосійчука

П'ятниця, 21 вересня 2018, 13:52

У Генеральній прокуратурі підтвердили, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура пропонує просити про зняття недоторканності з депутата "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука.

"Так, ГПУ отримала подання від САП на нардепа Мосійчука", – повідомила журналісту "Української правди" речниця генпрокурора Лариса Сарган.  

"Генпрокурор передав документ до управління правового забезпечення для аналізу", – уточнила вона.

"Після висновку управління буде прийняте рішення про подальшу долю подання - чи воно буде підписане і передане до Верховної Ради, чи повернуте до САП для доопрацювання", – зазначила Сарган.

Раніше джерела "Української правди" повідомляли, що керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури передав у Генпрокуратуру подання на Мосійчука, але Назар Холодницький це не коментував.

17 вересня 2015 року Верховна Рада дала згоду на притягнення Ігоря Мосійчука до кримінальної відповідальності та його арешт – після цього депутата-"радикала" у супроводі співробітників СБУ вивели з будівлі парламенту.

Мосійчука підозрювали за п’ятьма статтями: у хабарництві; хуліганстві; погрозах або насильстві щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок; втручанні в діяльність судових органів; погрозі або насильстві щодо судді.

Сам він називав змонтованим і неправдивим відеозапис, на якому він бере хабар.

Лідер фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко заявляв: "Якщо Мосійчук брав гроші, якщо він вчинив злочин, то ми його не покриватимемо".

У травні 2016 року Верховний суд визнав незаконним зняття недоторканності з Мосійчука. Суд встановив порушення процедури притягнення його до відповідальності, бо рішення про позбавлення недоторканності, затримання й арешт ухвалили одним голосуванням.

Влітку того ж року генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що Верховна Рада має повернутися до справи Мосійчука.

Вже у жовтні 2016 року він заявляв, що суд повернув справу Мосійчука до ГПУ, але відомство готує до повторного внесення в парламент подання про арешт Мосійчука, ще й вивчає новий епізод.

Влітку 2017 року Генпрокуратура перевіряла "нові факти" у справі Мосійчука й анонсувала свіже подання до осені.