У Києві оголосили День жалоби через загибель бійця на Донбасі

П'ятниця, 21 вересня 2018, 14:34
У Києві оголосили День жалоби через загибель бійця на Донбасі

У Києві 22 вересня оголосили Днем жалоби у зв’язку з загибеллю на Донбасі бійця-киянина Володимира Матвієнка.

Про це повідомляє прес-служба Київської адміністрації. 

"Для вшанування трагічно загиблого під час...відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій і Луганській областях командира відділення 1-ї  мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону військової частини А2167 Володимира Матвієнка 22 вересня в Києві оголошено Днем жалоби", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на знак скорботи за загиблим у День жалоби на всій території міста приспустять державний прапор із траурною стрічкою на будинках і спорудах місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ та організацій.

Крім того, КМДА рекомендувала столичним підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності обмежити проведення розважальних заходів, концертів, спортивних змагань або оголосити хвилину мовчання до початку заходів, у разі неможливості їхнього обмеження.

Також їх закликали долучитись до вшанування пам’яті загиблого і вивісити на приміщеннях державні прапори з чорними стрічками.

Як пояснили "Українській правді" у прес-службі КМДА, День жалоби за загиблим бійцем оголошується у Києві вперше. Це роблять на підставі рішення Київради від 5 травня 2018 року.

Як повідомила мати бійця у Facebook, 35-річний Матвієнко загинув у ніч на 19 вересня в районі Світлодарської дуги.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування