Підозрюваним у вбивстві Вороненкова продовжили арешт

П'ятниця, 21 вересня 2018, 15:48

Шевченківський райсуд Києва продовжив міру запобіжного заходу у вигляді арешту на 60 діб підозрюваним у вбивстві екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова Ярославу Тарасенку і Олександру Лосю.

Про це "Українській правді" повідомив адвокат Тарасенка Владислав Добош.

"Сьогодні суд продовжив арешт на 60 діб до 19 листопада", - сказав він.

За словами адвоката, це відбулося дуже швидко.

"Вирішили питання запобіжного заходу у досить формальній формі, прокурор встав за 30 секунд сказав "прошу продовжити", і суд погодився", - сказав Добош.

Він додав, що на засіданні 21 вересня мали приводити до присяги присяжних, але цього не сталося.

"Як суд сказав "з технічних причин визначити трьох основних присяжних не змогли"", - сказав захисник.

Він додав, що наступне засідання призначили на 11:00 18 жовтня.

"Тоді автоматична система розподілу має визначити трьох основних присяжних, і мають почати зачитувати обвинувальний акт", - сказав Добош.

Він прогнозує, що обвинувачення буде затягувати розгляд справи.

"Обвинувальний акт зачитають за одне засідання, а дослідження доказів і розгляд справи по суті може розтягтися на роки", - підсумував Добош.

Як повідомлялося, Дениса Вороненкова вбили пострілом у центрі Києва 23 березня 2017 року. Вбивцю Павла Паршова поранив охоронець колишнього російського депутата – і він помер у лікарні.

У вбивці Вороненкова був спільник – Ярослав Левенець, із 2012 року він перебуває в розшуку за економічні злочини.

Олександр Лось, як вважає слідство, був разом із Левенцем співорганізатором злочину, а саме організовував двох водіїв і кілера.

Ярослав Тарасенко був водієм "Ланоса", в якому приїхав кілер. Його затримали 16 липня 2017 року.

У вересні 2017 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що замовник убивства перебуває на території Росії і має активні контакти зі злочинними колами та спецслужбами, а "виконавці, переважно, громадяни України".

Пізніше стало відомо, що в організації вбивства підозрюється громадянин Росії Володимир Тюрін – колишній цивільний чоловік вдови Вороненкова Марії Максакової. У березні 2018 року його оголосили в розшук в Україні.

11 червня обвинувальний акт у кримінальному провадженні надійшов до Шевченківського райсуду Києва. Підготовче судове засідання було призначено на 13 червня.

13 червня Шевченківський райсуд продовжив на два місяці термін тримання Тарасенка та Лося, проте повернув на доопрацювання прокурору обвинувальний акт у справі про вбивство екс-депутата Держдуми РФ.

Пізніше суду передали виправлений обвинувальний акт і призначили нове підготовче засідання.

10 серпня суд не зміг обрати присяжних у справі Вороненкова.

Ірина Балачук, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News