Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд дозволив заочне розслідування щодо Жириновського

П'ятниця, 21 вересня 2018, 16:51

Шевченківський райсуд Києва дозволив Генпрокуратурі здійснити заочне розслідування стосовно депутата Держдуми Росії Володимира Жириновського.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Шевченківський райсуд Києва 18.09.2018 задовольнив клопотання сторони обвинувачення та надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно підозрюваного Жириновського та двох депутатів Державної Думи РФ", - йдеться в повідомленні. 

Досудове розслідування встановило, що Жириновський у березні-квітні 2014 року у Москві для матеріального забезпечення терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" створив та очолив організовану групу, до якої увійшли окремі депутати Держдуми та члени Ліберально-демократичної партії Росії.

Зокрема, повідомляється, що два депутати Держдуми за участю представників "ДНР" у присутності ЗМІ закликали громадян Росії збирати кошти для бойовиків. Також вони розміщували відповідні оголошення на сайтах партії та відкривали пункти зі збору коштів на території Росії.

"Крім того, вказані депутати уклали відповідну угоду щодо матеріального забезпечення "ДНР", а також забезпечили надання учасникам цієї терористичної організації приміщення на території Москви для представницької діяльності", - повідомили у ГПУ. 

У подальшому вказана група під керівництвом Жириновського, на прохання очільника терористичної групи "Сомалі" Михайла Толстих (позивний "Гіві"), у 2014-2017 роках поставила бойовикам "6 транспортних засобів російського виробництва з підвищеними прохідними та експлуатаційними можливостями".

Відзначається, що окремі з цих машин використовувались під час вчинення терактів проти військових та правоохоронців України, зокрема на території Донецького аеропорту. 

Нагадаємо, ГПУ ще 23 серпня минулого року повідомила про підозру депутату Держдуми Росії Жириновському у фінансуванні бойовиків "Л/ДНР".

У березні 2018 року Жириновський брав участь у президентських виборах в Росії. За результатами голосування, він став третім з 5,65%.

У липні Генпрокуратура склала повідомлення про підозру ще двом депутатам Держдуми РФ у фінансуванні терористів "ДНР" і "ЛНР".

Ватажок бойовиків угрупування "Сомалі" Михайло Толстих на прізвисько "Гіві" загинув 8 лютого 2017 року в результаті пострілу вогнемета "Шмєль".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування