Головні новини дня – за 60 секунд

П'ятниця, 21 вересня 2018, 21:01

Тимошенко провела новий форум, Ляшко каже що всі ми – Ляшко, Мураєв пішов від Рабіновича, у Ківи свій приватний озброєний загін – новини, які обговорювали 21 вересня.

Про депутатів та їх передвиборчі акції

Депутатський форум дня. Претендент на президентську посаду Юлія Тимошенко провела у Києві черговий форум "Новий курс України". На форумі вона покритикувала Порошенка, представила виборцям свою економічну програму курсу, висказалася за канцлерський тип управління державою. І скопіювала костюм Клер Андервуд з "Карткового будиночку".

Депутатський виступ дня. Очільник Радикальної партії Олег Ляшко розповів, що робитиме у разі обрання президентом, проте офіційно ще не заявив, що йде на вибори. Якщо коротко: ліквідація посади прем’єр-міністра, скоротити чисельність депутатів, міністерств і комітетів, ліквідувати САП, НАЗК та НАБУ, закріпити землю за українськими фермами. І заявив, що кожен з нас має бути Ляшком.

"Ви всі – це Ляшко, так само як і я – це ви", – підсумував він.

Депутатський вихід дня. Позафракційний народний депутат Євгеній Мураєв вийшов з партії Вадима Рабіновича "За життя" і обіцяє створити свою політсилу.

"Ми вирішили залишити політпроект "За життя" В. Рабіновича. Ми заберемо людей, ідеї, вашу довіру і підтримку. Для нас політика - не бізнес-проект, здатний забезпечити ситу старість і не зготоване на швидку руку ток-шоу", - заявляє політик.

Про Ківу та приватний озброєний загін

"Схеми" випустили дуже цікаве розслідування про екс-радника Арсена Авакова Іллю Ківу, з якого виходить, що Кива створив напівзаконне формування з ветеранів АТО "Безпека життя" на базі Нацполіції.

Проект був покликаний стежити за громадським порядком та соціалізувати воїнів, проте працівники загону почали ходити у супроводі голови Соціалістичної партії Іллі Киви та брати участь у політичних акціях.

За словами співрозмовника агентства, працівникам загону дозволено використовувати спецзасоби, але в подальшому, ймовірне, використання зброї.

Про різні абревіатури силових відомств

Керівник САП Назар Холодницький передав Генеральній прокуратурі подання про зняття депутатської недоторканності з Ігоря Мосійчука. У ГПУ підтвердили це і додали, що Луценко передав документ до управління правового забезпечення для аналізу.

НАБУ тим часом заявляє, що адміністративний суд перевищив свої повноваження, коли вирішив, що бюро прослуховувало нардепа Борислава Розенблата незаконно, і буде оскаржувати це рішення.

Якщо що, то конфлікт між НАБУ та САП не закінчено і САП зареєструвала кримінальне провадження через можливе розголошення даних керівником НАБУ Артемом Ситником. Все через те, що Омелян повідомив, що Ситник сказав йому завчасно про проведення обшуку за місцем проживання.

А тим часом СБУ спростувала інформацію про нібито затримання чоловіка з угорським прапором, бо такий фейк почали поширювати окремі ЗМІ.

І про інші важливі новини

Україна офіційно повідомила Росії про кінець дружби. Порошенко подав позов проти BBC за наклеп. Верховний суд дозволив видавати паспорти старого зразка на вимогу вірян УПЦ МП. Кабмін планує підвищити акцизи на сигарети більш ніж на 30%. США ввели санкції проти Китаю за купівлю російських винищувачів і ракет. НБУ повторно відмовив білоруському "Парітетбанку" в купівлі "Сбербанку". У Раді Європи закликали Київ поквапитися з розслідуванням убивства Гонгадзе.