Ситуацію на Донбасі та в Криму обговорять на 73-й сесії Генасамблеї ООН

Субота, 22 вересня 2018, 01:31

До порядку денного 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН включили пункт про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України.

Про це повідомив президент Петро Порошенко у Facebook.

"На виконання мого доручення успішно проведена робота про включення до порядку денного 73-ї сесії ГА ООН нового пункту "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України", - написав він.

Реклама:

За словами Порошенка, це дозволить "крізь шквал дезінформації донести до світової спільноти істину щодо трагічних наслідків окупації РФ Криму та триваючої агресії на Донбасі".

Як повідомляє у Twitter місія України при ООН, рішення "було прийняте впевненою більшістю": за - 68, проти - 13.

ВІДЕО ДНЯ

"Як засвідчило голосування, прихильників російських наративів стає дедалі менше. Натомість, маємо чіткий сигнал від держав-членів ООН щодо підтримки позиції України про мирне врегулювання конфлікту з Росією.

Продовження нехтування Росією Статуту ООН неминуче призведе до її повної ізоляції", - йдеться у заяві постійного представника України при ООН Володимира Єльченка.

"Плануємо ініціювати розгляд ситуації на тимчасово окупованих українських територіях в усіх його вимірах, зокрема у політичному, безпековому, гуманітарному, економічному, соціальному, правозахисному та інших", - додав він.

Зазначається, що проти включення до порядку денного ГА ООН пункту "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України" проголосували: Вірменія, Білорусь, Бурунді, Куба, Іран, Казахстан, М'янма, Нікарагуа, Філіппіни, Росія, Судан, Сирія, Венесуела.

Раніше повідомлялося, що Порошенко на засіданні Генасамблеї ООН порушить питання незаконної діяльності російських слідчих на Донбасі щодо розслідування вбивства ватажка терористів Олександра Захарченка.

Президент Петро Порошенко планує з 24 до 27 вересня перебувати на засіданні Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй у США, де матиме виступ і кілька десятків зустрічей.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...