Львівські анархісти заявили про напад ультраправих

Понеділок, 24 вересня 2018, 01:45

В анархістській організації "Чорний стяг" 23 вересня заявили, що учасники ультраправих рухів напали на учасників організації та завдали важких травм.

Про це у коментарі "Громадському" повідомив представник "Чорного стягу" Антон Парамбуль.

За його словами, у результаті нападу постраждали 4 активіста "Чорного стягу" - 2 дівчини і 2 хлопців.

Парамбуль розповів, що один із постраждалих хлопців - Сергій Господінін - отримав важку травму голови та ножове поранення в область грудної клітини, його оперують.

Представник "Чорного стягу" додав, що нападники були "з ножами та молотками". За його словами, нападників "було близько 20".

Парамбуль підкреслив, що розпізнав на декількох нападниках футболки з написом "Національний корпус". Він зазначив, що дехто з нападників прикривав обличчя маскою, дехто - ні.

За словами представниці "Чорного стягу" Вероніки Яблонської, яка у результаті нападу отримала ножові поранення, розповіла "Громадському", що учасники організації не проводили акцій, а на них напали зненацька.

Яблонська уточнила, що отримала "глибоке ножове поранення в ногу" і "втратила багато крові".

"Ми грали у футбол біля школи за цирком, коли переодягалися, побачили групу осіб у чорному одязі. Напали, били телескопами (телескопічними битами - ред.), ножами", - розповіла вона.

На питання, представники якої ультраправої організації напали на них, Яблонська відповіла, що не могла розпізнати.

Вона додала, що хлопець, який отримав поранення голови, прийшов до тями.

Перед цим про напад на членів "Чорного стягу" повідомила у Facebook представниця організації Марта Фендер та оприлюднила фото постраждалих.

 
 
 
усі фото: Facebook Martha Fender

Олександра Омеляш, яка постраждала унаслідок нападу, сказала, що отримала "забиття та ножові поранення".

"Це все було дуже швидко, почали на нас нападати, ми спочатку намагалися відбиватися, але потім зрозуміли, що це не допоможе і просто почали закриватися руками. Після цього вони пішли, але через кілька хвилин знову повернулися", — розповіла вона.

У лікарні, куди доставили постраждалих, "Громадському" повідомили, що важко постраждалий Сергій Господінін підключений до апарату штучного дихання - йому зробили операцію.

Речник поліції Львівщини Світлана Добровольська підтвердила напад на людей. Вона зазначила, що на місці працюють правоохоронці, але деталей не уточнила.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News