Путін послав у Донецьк сищиків шукати вбивць Захарченка – РосЗМІ

Понеділок, 3 вересня 2018, 11:42

У ніч на 2 вересня до окупованого Донецька за дорученням президента РФ Володимира Путіна прибула група російських "фахівців".

Про це пише "Росбалт" із посиланням на своє джерело в одному з силових відомств терористичної організації "ДНР".

"Перед прибулими поставлене завдання - знайти вбивць голови "ДНР" Олександра Захарченка", - йдеться в матеріалі.

"Вчора вночі приїхала група від Путіна. Серйозні хлопці. Російський президент сказав: знайти і покарати", - заявило джерело.

На його думку, в смерті винна охорона Захарченка. "Ця смерть - некомпетентність повна", - обурюється він.

Джерело повідомило також, що підозрювані, яких затримали раніше, вже відпущені.

"Реальних виконавців так і не затримали. Експерти стверджують, що на ту "закладку" пішло б не менше півгодини. Тому ті, кого затримали, причетні до неї бути не могли - сказав він.

31 серпня російські ЗМІ повідомили про загибель ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка внаслідок вибуху у центрі Донецька. Згодом у "ДНР" заявили, що в результаті вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

В СБУ підтвердили інформацію про загибель Захарченка. 

У Росії також підтвердили загибель Захарченка, при цьому у його вбивстві звинуватили Україну. Президент РФ Володимир Путін висловив співчуття у зв'язку з убивством ватажка бойовиків ОРДО. 

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею "акт міжнародного тероризму" (ст. 361 КК РФ).

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи". 

У Путіна заявили, що вбивство Захарченка "підвищить напруженість" на Донбасі.