Тимошенко "наїхала" на Порошенка і запропонувала меморандум

Понеділок, 3 вересня 2018, 12:38

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко пропонує кандидатам у президенти зафіксувати в меморандумі незмінність зовнішньополітичного курсу України.

"Враховуючи, що президентська кампанія вже на марші, ми пропонуємо три прості речі", – заявила вона на погоджувальній раді парламенту.

"Перше. Ми підготували меморандум щодо незмінності курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію та відновлення територіальної цілісності та суверенітету України. Ми пропонуємо, щоб усі лідери фракції – кандидати в президенти, незалежно від того, в парламенті вони або поза парламентом, підписали цей меморандум", – сказала Тимошенко.

"Я перша його підпишу і звернуся до кожного. Де чітко визначено незмінність курсу європейської інтеграції та інтеграції в НАТО; де чітко визначено, що Крим і Донбас – це українські території і мусять бути повернуті; де чітко визначено, що війна є війна, а не АТО чи щось інше; і так далі – всі питання, пов’язані з нашою національною стратегією", – додала вона.

Тимошенко обурилася, що Петро Порошенко заговорив про денонсацію договору про дружбу з Росією та фіксацію в Конституції курсу на ЄС та НАТО аж на 5-му році президентства, перед виборами.

"Друге. Законопроект про денонсацію дружби з країною-агресором. Ще в 2015 році наша команда внесла до парламенту – просто поставте й проголосуйте", – заявила лідер "Батьківщини".

Тимошенко вважає, що "ця передостання сесія дасть час для того, щоб забрати всю стратегічну державну власність через угоди про концесію, розпродати українську землю".

"Українські привладні щури з пустими руками з корабля не біжать – вони беруть з собою обшивку і весь скарб із корабля", – заявила вона.  

"Ми кожен лобістський законопроект будемо публічно оголошувати. І хочу попередити тих, хто хоче забрати стратегічну власність України в темний період передвиборчої кампанії: ніщо не пройде, все буде повернуто в державну власність", – пообіцяла відтак Тимошенко.

Також вона пропонує внести проект постанови про відправлення у відставку уряду, щойно той ухвалить рішення про підвищення ціни на газ

Крім того, Тимошенко звинуватила президента Петра Порошенка в торгівлі з Росією та перекупці телеканалу "Прямий".

"Ви що, не знаєте, що, наприклад, "Прямий канал", який куплений у сина Януковича, куплений через підставних осіб президентом України? І зараз у порушення санкцій, які весь світ започаткував проти країни-агресора, президент через підставних осіб купує цей канал", – заявила вона.

"Президент, за розслідуваннями журналістів, веде потужну приватну торгівлю з країною-агресором – у тому числі, нафтопродуктами, зрідженим газом і так далі", – сказала Тимошенко.

Ідею скасувати аж тепер договір з РФ про дружбу вона прокоментувала так: "Якщо такі патріоти, припиніть із заводів президента постачати втридорога абсолютно якісно нікчемні для армії поставки. Всі силові структури про це мовчать".