Штаб розробив кілька рекомендацій Порошенку – як повернути виборця

Понеділок, 3 вересня 2018, 15:03

Стратегія передвиборчого штабу чинного президента Петра Порошенка полягає в тому, щоб довести виборцям його незамінність та винятковість у порівнянні з іншими кандидатами.

Про це йдеться в статті Української правди "Його команда. Хто входить у виборчий штаб Порошенка".

"Порошенко – єдиний воєначальник, який відродив українську армію і який може протистояти агресору. Друге, Порошенко єдиний дипломат, який зміг об’єднати Захід проти Путіна", – пояснює такий елемент стратегії один із соратників президента.

Інша важлива мета, яка стоїть перед чинним президентом – повернути довіру людей на Західній і Центральній Україні, які в 2014 році віддали за нього свій голос і які тепер готові підтримувати інших політиків.

Самому Порошенку для повернення симпатій в штабі рекомендують кілька речей.

По-перше – частіше зустрічатися з виборцями під будь-яким приводом.

"Це може бути відкриття доріг, шкіл, заводів – не важливо. Важливо донести публіці, чому йому не вдалося виконати всі свої обіцянки", йдеться в матеріалі УП.

Також штаб рекомендує Порошенку більше й докладніше розповідати про свої успіхи.

"Все, що добре – люди сприймають як щось належне. А армія є, безвіз є. Це велика робота, це класний результат, просто людям треба подавати це агресивніше", – із запалом говорить один із співрозмовників на Банковій.

Крім цього Порошенку радять дистанціюватися від будь-яких економічних питань, щоб його не звинувачували у малих зарплатах, низьких пенсіях та високих цінах. Це також підтверджував і Юрій Луценко в інтерв’ю УП.

Однак, за словами авторів статті, як би президент не хотів дистанціюватися від роботи виконавчої влади, це йому не вдасться.

"А якщо уряд підніме ціну на газ на 30-60% для отримання траншу МВФ, президентові буде значно важче переконувати виборців у своїй безальтернативністі. Особливо, коли конкуренти почнуть звинувачувати саме його у всіх провалах влади. Зрештою, сам уряд буде не проти перекласти відповідальність на когось іншого", – зазначається в матеріалі.

Детальніше про те, хто очолює передвиборчий штаб Порошенка, як проходять наради, про стратегію на вибори та чому оточення президента вірить, що він потрапляє у другий тур із Юлією Тимошенко, читайте в матеріалі УП.