Обшуки та затримання в Криму: МЗС висловило протест

Вівторок, 4 вересня 2018, 10:31

МЗС висловлює протест через обшук російськими силовиками будинків кримських активістів на окупованому півострові.

Про це заявила речниця МЗС Мар'яна Беца у Twitter.

[SOCIAL]

Вранці 4 вересня в будинок кримського активіста Марлена Мустафаєва в селищі Кам'янка Сімферопольського району увірвалися російські силовики з обшуком. Силовики відвезли чоловіка в невідомому напрямку.

В лютому 2017 року у будинку Марлена Мустафаєва пройшов обшук у справі про демонстрацію "екстремістської символіки". Силовики вилучили у Мустафаєва комп'ютерну техніку і кілька книг.

Також 4 вересня, невідомі на двох машинах, "Патріот" і "Біла Газель" викрали жительку Старого Криму, Зарему Куламетову. Під час викрадення вона була в парку на обов'язкових громадських роботах.

Куламетова зіткнулася з силовиками в кінці січня 2018 року, коли вони прийшли з обшуком в будинок її сина Гірая Куламетова - одного з учасників одиночних пікетів проти переслідувань мусульман в Криму.

Мати Куламетова емоційно висловилася на адресу силовиків.

24 лютого проти неї було порушили "кримінальну справу" за статтею 319 КК Росії (образа представника влади).

23 квітня Куламетову, суд засудив до 250 годин обов'язкових робіт і штрафу в розмірі 20000 тисяч рублів.

4 вересня також повідомляється про обшуки в її будинку.

Як повідомляє "Кримська солідарність", біля будинку затримали також батька Герая Куламетова Зеккія Куламетова, а також сестру Герая Ріану Куламетову. Їх провели в будинок, де проходить обшук.

Крім того, за повідомленням групи, обшук проводять і в будинку, де проживає Абдулла Якубов, "бізнесмен, меценат багатьох свят, багатодітний батько".