Посольство ініціювало переслідування кількох німецьких депутатів через Крим

Вівторок, 4 вересня 2018, 11:08

Посольство України у Німеччині ініціювало кримінальні провадження щодо кількох німецьких депутатів, які незаконно відвідували тимчасово окупований Крим.

Про це посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив у інтерв’ю "Європейській правді".

За його словами, українське законодавство передбачає тюремний строк до 8 років позбавлення волі за незаконне відвідування окупованих територій.

"Те, що ви депутат, не звільняє від відповідальності. Ми повинні використовувати і заочне засудження, і інші механізми, щоби показати німецькій стороні, що йдеться про порушників українського законодавства", - наголосив дипломат.

За словами Мельника, відповідальність повинні понести не лише політики. Торік посольство ініціювало кримінальне провадження щодо соліста гурту Scooter Ейч Пі Бакстера, який гастролював у Криму.

Разом з тим посол підкреслив, що можливості реального покарання порушників обмежені.

"Німеччина не видає своїх громадян, а у німецькому кримінальному кодексі немає аналогічного правопорушення", - зазначив Мельник, додавши, що попри все "креативний процес" щодо притягнення цих людей до відповідальності триває.

Читайте інтерв'ю "Європейської правди": "Посол у Німеччині: "Меркель голосувала за майбутнє членство України в НАТО і це рішення є на папері".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування