Міноборони РФ створило управління пропаганди, куди ввійшов Безруков та інші артисти

Вівторок, 4 вересня 2018, 16:11

При Міністерстві оборони Росії створили Головне військово-політичне управління, яке буде займатися боротьбою з наркоманією, релігійними конфліктами, роз'ясненням військовим політики російської влади, а також отримає контроль над телеканалом "Звезда".

Про це повідомляє РБК з посиланням на проект програми, справжність джерела якого підтвердило джерело у військовому відомстві.

Зазначається, що основними завданнями ГВПУ стануть "організація військово-політичної пропаганди", попередження екстремізму і наркоманії, а також робота із засобами масової інформації.

Також повідомляється, що у ведення нового управління передається контроль над відомчими ЗМІ.

Крім того співробітники управління також проводитимуть інформаційно-роз'яснювальну роботу з військовослужбовцями та цивільним персоналом ЗС щодо "актуальних питань державної внутрішньої і зовнішньої політики", реалізації виборчих прав і "військово-соціологічних досліджень для оцінки морально-політичного і психологічного стану військовослужбовців".

Також в агентстві додають, що серед іншого ГВПУ контролюватиме роботу відомчих ЗМІ і займеться організацією редакційно-видавничої діяльності і "випуском пропагандистських фільмів і відеоматеріалів".

При цьому політуправління буде взаємодіяти не тільки з відомчими, а й з федеральними та регіональними ЗМІ.

Крім того, за даними видання, політуправління зобов'язане вживати заходів щодо "попередження екстремізму" в ЗС, а також вести "контрпропагандистську роботу щодо захисту особового складу від негативного інформаційно-психологічного впливу".

Повідомляється, що в сферу діяльності ГВПУ також увійшла робота з релігійними організаціями, в тому числі "методичне забезпечення військово-релігійної роботи" і "підбір спільно з уповноваженими структурними підрозділами традиційних релігійних об'єднань кандидатів для призначення на штатні посади по роботі з віруючими військовослужбовцями".

Згідно з даними агентства, громадській раді при Міноборони в проекті положення присвячена окрема глава.

Зазначається, що до складу громадської ради входять відомі артисти, громадські діячі та журналісти: від Сергія Безрукова і Льва Лещенко до правозахисників.

Також автори публікації додають, що ГВПУ братиме участь в діяльності всеросійського дитячо-юнацького військово-патріотичного руху "Юнармія", а також займатися роботою з ветеранами.

За словами заступника міністра оборони РФ Андрія Карпатова, політуправління буде сформовано до 1 жовтня 2018 року і складатиметься із семи відділів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування