Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини дня – за 60 секунд

Вівторок, 4 вересня 2018, 21:03

Верховна Рада почала 9-у сесію, 23% не хочуть брати участі у виборах, ГПУ отримала доступ до інформації з телефону редакторки програми журналістських розслідувань "Схеми", – новини, які обговорювали 4 вересня.

Про роботу Ради. Сьогодні спікер Верховної Ради Андрій Парубій відкрив 9-ту сесію парламенту.

І відразу Верховна Рада затвердила порядок денний на поточний тиждень. Серед найважливіших рішень, якіРада збирається ухвалити 4-7 вересня, частина питань щодо інтелектуальної власності, що є необхідним для євроінтеграції України, блок питань про національну безпеку і оборону та велика кількість ратифікацій.

Про вибори. Два кандидати у президенти Юлія Тимошенко та Петро Порошенко мають підтримку майже в усіх регіонах України (Порошенко – за винятком Сходу).

Також 68% українських виборців готові голосувати на виборах до Верховної Ради і 23% не налаштовані брати участь у них.

Про "Схеми". Радіо Свобода висловило обурення ухвалою суду, який дав Генеральній прокуратурі доступ до інформації з телефону журналістки та головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької протягом 17 місяців.

В ГПУ запевняють, що жодним чином не втручатимуться у професійну діяльність та особисте життя Седлецької.

Про "гелікоптери Авакова". З 55 французьких вертольотів, які мають закупити для українського міністерства внутрішніх справ, 21 гелікоптер уже був у користуванні.

Про Крим. Протягом останнього тижня прикордонники Херсонського загону, на адмінмежі з анексованим Кримом фіксували випадки отруйних хімічних викидів з окупованого заводу "Титан". Зокрема, неподалік від КПВВ "Чаплинка" військовослужбовці зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі.

Про Дніпро. Міська рада Дніпра збирається розглянути рішення про заборону на території міста пісень, які виконують прихильники агресії Росії щодо України.

Про ліквідовані суди. З початку року на утримання 4 судів, які мали бути ліквідовані після запуску нового Верховного Суду наприкінці 2017-го, витратили майже 109 мільйонів гривень, в основному – на зарплати.

Про Азарова. Слідчий суддя Печерського райсуду Києва дав дозвіл на спеціальне досудове розслідування щодо екс-прем`єр-міністра Миколи Азарова.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...