Головні новини дня – за 60 секунд

Середа, 5 вересня 2018, 21:22

Україна до кінця року може отримати Томос, главу ДФС звільнили, в ЄС стурбовані ситуацією із Седлецькою, ціни на алкоголь зростуть - новини, які обговорювали 5 вересня.

Про справи церковні. Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет (Денисенко) впевнений, що єдина помісна церква у країні буде створена до кінця поточного року.

Про ДФС. Кабінет міністрів звільнив виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана за його власною заявою.

Продан пішов у відставку, щоб не було конфлікту інтересів, оскільки Кабмін планує провести конкурс на посаду глави Фіскальної служби і Продан збирається в ньому брати участь.

Про Седлецьку. Генеральний прокурор Юрій Луценко пояснив необхідність доступу до телефону журналістки програми "Схеми" Наталії Седлецької тим, що вона відмовилась надавати певну інформацію у справі про розголошення таємниці слідства.

Тим часом в ЄС схвильовані через ситуацію з журналісткою.

Про ціни на алкоголь. Кабінет міністрів підвищив мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на горілку  та лікеро-горілчані вироби на 12,4-19,6%; віскі, ром і джин - на 12%; коньяк - на 6,6-9,5% і вина – на 4,5-13,5%.

Про зміни у Конституцію. Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони підтримав президентський законопроект зі змінами до Конституції щодо закріплення курсу України на європейську і євроатлантичну інтеграцію.

Про роботу Ради. Верховна Рада на пленарному засіданні 5 вересня змогла прийняти лише одну постанову і закрилася достроково.

Під час пленарного засідання Раді не вистачало голосів для ухвалення рішень. Народні депутати прийняли лише одну постанову – про проведення всеукраїнської естафети єдності з нагоди 100-ї річниці проголошення Акту злуки (злуки) УНР і ЗУНР (№8088).

Про справу Вишинського. Директора "РИА Новости в Украине" Кирилла Вишинського, якого підозрюють у державній зраді, госпіталізували з підозрою на інфаркт із зали суду, де мало розглядатися питання про продовження йому міри запобіжного заходу.

Про отруєння Скрипалів. Британська поліція стверджує, що має достатньо доказів для звинувачення двох російських громадян у застосуванні нервово-паралітичної речовини "Новічок" у місті Солсбері.

Слідчі назвали імена двох підозрюваних росіян - Олександр Петров та Руслан Боширов. Також були оприлюднені фотографії підозрюваних.