РосЗМІ розповіли деталі про підозрюваних в отруєнні Скрипалів

Четвер, 6 вересня 2018, 04:11
Олександр Петров та Руслан Боширов

Росіяни Олександр Петров та Руслан Боширов - підозрювані у застосуванні нервово-паралітичної речовини "Новічок" у місті Солсбері - купували авіаквитки в Лондон за закордонними паспортами, номери яких відрізняються лише останньою цифрою.

Про це пише російське видання "Фонтанка".

За офіційними даними, Боширов і Петров вилетіли 2 березня 2018 року через аеропорт "Шереметьєво" в аеропорт Лондона "Гетвік". За інформацією видання, на рейс "Аерофлоту" SU2588 зареєструвалися 150 пасажирів.

Зазначається, що Боширов і Петров купували авіаквитки за закордонними паспортами серії "65", номери документів відрізняються лише останньою цифрою: ... 1924 і ... 1927.

"Фонтанка" пише, що у відкритих джерелах інформації про Боширова практично немає. За даними газети, він народився 12 квітня 1978 року в Душанбе, був зареєстрований в Москві в 25-поверховому будинку на Великій Набережній вулиці.

У 2015 році на Боширова завели 2 адміністративні провадження за автомобільні штрафи, які він отримав з різницею в три дні, - 20 і 23 липня.

Підкреслюється, що номери проваджень йдуть не по порядку. Перше має номер 433048, друге - 432322, хоча їх оформляв один підрозділ - міжрайонний відділ судових приставів зі стягнення адміністративних штрафів № 1 Москви.

На порталі суддів Москви справи про адміністративні правопорушення щодо Руслана Боширова відсутні. Також його немає в банку даних адміністративних проваджень.

"Фонтанка" зателефонувала багаторічним жителям будинку на Великий Набережній вулиці, де був  прописаний Боширов.

"У названій вами квартирі живе тільки стара жінка. Ми носимо їй гроші, вона їх збирає, щоб найняти прибиральницю. Чоловіка ніколи в квартирі не бачили і в під'їзді не зустрічали. Єдине, що можемо припустити, - це син господині, прописаний за адресою, але не жив тут ніколи", - відповіли мешканці будинку кореспондентам видання.

Боширов не надто активний і у соцмережах, пише видання. Створені під цими іменем та прізвищем у 2014 році сторінки порожні. У Facebook у Боширова є один друг, дівчина з України.

На профілі у "ВКонтакте" є інформація, нібито Боширов закінчив у 2004 році географічний факультет МДУ за напрямом "Гідрологія суші".

За інформацією "Фонтанки", закордонні паспорти (звичайні, не біометричні) Боширова і Петрова були оформлені близько двох років тому, коли почали видавати бланки 65-ї серії. За цими паспортами обидва часто літали в Європу. З вересня 2016 року по березень 2018-го вони відвідали Амстердам, Женеву, Мілан, неодноразово - Париж.

Олександр Петров мінімум один раз до подій у Солсбері бував в Лондоні - з 28 лютого по 5 березня 2017 року.

Про нього відомо ще менше. За документами, Петров народився 13 липня 1979 року.

Людина з такими датою народження і ім'ям-прізвищем зустрічається в списку співробітників національного виробника імунобіологічних препаратів - ФГУП НВО "Мікроген". Він створений в 2003 році шляхом злитття підприємств імунобіологічної галузі. 

Нагадаємо, у Британії назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Олександр Петров та Руслан Боширов. 

Слідчі вважають, що обом підозрюваним близько 40 років і вони використали псевдоніми під час перебування у Британії.

Поліція також показала за записами камер спостереження їх детальний маршрут 3 і 4 березня у Лондоні та Солсбері.

Прем’єр Британії Тереза Мей заявила, що росіяни, яких британські слідчі підозрюють у виконанні отруєння в Солсбері, є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ.

У МЗС Росії заявили, що названі імена їм невідомі і заявили про "інформаційні маніпуляції" з боку Британії.

На тлі оприлюднення нових даних щодо отруєння в Солсбері Британія попросила про термінову зустріч Радбезу ООН.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News