У Раді посварилися БПП і "Батьківщина": згадали Порошенка в уряді Азарова

Четвер, 6 вересня 2018, 11:16

У Верховній Раді сталася словесна перепалка між представниками фракцій "Блок Петра Порошенка" і "Батьківщина", темою якої стало минуле представників обох політичних сил.

Обрана до парламенту від БПП, нині перший віце-спікер Ірина Геращенко з трибуни Ради заявила, що український телеканал NewsOne, відданий в управління колишньому члену "Батьківщини" Андрію Портнову, працює на інтереси Росії.

На цю репліку обурено відреагував заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Пані Ірино, я не знаю, навіщо ви це згадали, тільки я вам нагадаю: коли Порошенко працював міністром економіки в уряді Януковича, Портнов садив Тимошенко до в'язниці, і я щось не чув нічого іншого", - заявив він.

"Тому коли ви це згадуєте, згадайте, де ваш лідер був, коли вся країна воювала з Януковичем. Він сидів у кабінеті Азарова! … У мене прохання: коли ви всує згадуєте, згадуйте свого патрона", - сказав нардеп.

Геращенко не забарилася з відповіддю. "Якщо ви президента Порошенка називаєте моїм патроном, то хто ваш патрон? Путін?" – прокричала вона.

Трохи пізніше на трибуну вийшла уся фракція БПП з її головою Артуром Герасимовим попереду.

Герасимов звернувся до голови "Батьківщини" Юлії Тимошенко з вимогою "негайно вибачитися" перед Геращенко "за особисті брудні і наклепницькі заяви, які дозволив собі Сергій Соболєв". Він назвав їх також "принизливими і брехливими звинуваченнями на адресу Геращенко і Порошенка".

Голова фракції БПП заявив, що Ірина Геращенко була "чи не найбільшим активним і послідовним борцем в час, коли пан Портнов робив усе, щоб кинути Юлію Тимошенко за ґрати", а пізніше "невтомно і послідовно" боролася за її звільнення.

Після цього на трибуну знову вийшов Сергій Соболєв і, вказавши на те, що до складу фракції БПП входять багато людей, які "активно працювали з режимом Януковича", сказав, що вони не мають морального права робити такі заяви.

Як повідомлялося, колишній заступник голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що отримав в управління телеканал NewsOne.

У 2008 році Портнов був обраний заступником глави фракції "Блок Юлії Тимошенко" у Верховній Раді.

Нинішній президент Петро Порошенко протягом 8 місяців у 2012 році був міністром економіки в уряді Миколи Азарова. Призначив його на цю посаду тодішній президент Віктор Янукович.

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News