РФ заявила Європейському суду, що Балух не голодує

Четвер, 6 вересня 2018, 20:16

На вимогу Європейського суду з прав людини уряд Росії надав інформацію про стан здоров'я чотирьох українців, які перебувають у російських в'язницях.

Про це ВВС News Україна повідомили у прес-службі ЄСПЛ.

Україна звернулася до ЄСПЛ 10 та 17 серпня і попросила зобов'язати Росію прояснити стан здоров'я українців у межах розгляду справи №38334/18 "Україна проти Росії".

"23 серпня ЄСПЛ повідомив, що суд вирішив застосувати правило 39 свого регламенту про невідкладні забезпечувальні заходи щодо Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Еміра-Усейна Куку та Сергія Литвинова", - зазначає видання.

До 5 вересня РФ повинна була надіслати ЄСПЛ інформацію про стан здоров'я вищезгаданих українців та повідомити, чи наразі вони голодують.

"Уряд Росії відповів на питання суду щодо панів Клиха, Балуха, Куку та Литвинова. Росія надала інформацію, що ці чотири чоловіка регулярно оглядаються лікарями, отримують належну медичну допомогу та, що жоден з них зараз не здійснює голодування", - повідомили ВВС News Україна у прес-службі суду.

Однак в офісі уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової виданню заявили, що Володимир Балух голодує вже 172-й день.

У січні 2018 року Володимира Балуха засудили до 3 років і 5 місяців. Офіційно – за зберігання боєприпасів, неофіційно – за те, що він відмовився прибрати прапор України з подвір’я власного будинку.

19 березня він оголосив безстрокове голодування.

Нещодавно термін продовжили до 5 років через нібито побиття начальника ізолятору.

30 серпня віце-спікер ВР Ірина Геращенко повідомила, що отримала інформацію про погіршення стану здоров'я Володимира Балуха, Олега Сенцова та інших політв’язнів Кремля.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням поінформувати її про стан здоров’я українських політв’язнів і надати підтверджувальні медичні документи.

Раніше правозахисники повідомляли, що у Балуха стався напад болю в печінці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування