Сергія Гусовського та ще трьох депутатів Київради виключили із "Самопомочі"

Четвер, 6 вересня 2018, 22:21

Виконавчий комітет "Об’єднання "Самопоміч" виключив депутатів Київської міської ради Сергія Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука з членів партії.

Про це йдеться у заяві партії.

Причина виключення – "завдання значної шкоди репутації політичної сили".

"Ці депутати підтримали рішення Київської міської ради щодо виділення родичам їхнього колеги Романа Марченка земельних ділянок у місті Києві, які попередньо були незаконно ним же захоплені. Загальна площа всіх захоплених ділянок складає більше 1,4 га", - йдеться у заяві партії.

Зазначається, що частина депутатів фракції на чолі з Сергієм Гусовським тривалий час не вживали жодних дій для запобігання подібним голосуванням.

"Якщо людина використовує свій статус і посаду для того, щоб здобувати персональну вигоду – отримувати комунальну землю для себе і своєї родини, якщо людина через схеми отримує 14 ділянок у власне користування, – все це свідчить про недоброчесність і недобросовісність цієї людини. Якщо депутати фракції це покривають, то це підтверджує і їхню недоброчесність", – заявила голова Київської міської партійної організації "Об’єднання "Самопоміч" Оксана Сироїд.

Крім того, виконавчий комітет партії почав процедуру відкликання за народною ініціативою депутата Романа Марченка.

У керівництві "Самопомочі" заявили, що усі виявлені документи щодо ймовірних корупційних схем депутата Марченка передадуть до НАЗК, НАБУ та інших органів.