Розвідка: За вбивством Захарченка стоїть ФСБ

П'ятниця, 7 вересня 2018, 08:11

Росія "зачищає" у фейкових республіках тих, хто може стати свідками агресії РФ проти України в міжнародних судах.

Про це розказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в ефірі "5 каналу".

Скібіцький заявив, що ліквідація Захарченка - це подія, яку прогнозували, тому що всі одіозні лідери так званих "ЛНР" і "ДНР" – знищені. Ті, які безпосередньо брали активну участь у подіях 2014 року і ті, які можуть стати свідками в міжнародних судах щодо агресії РФ проти України.

"Справді, за даними воєнної розвідки України, за знищенням Захарченка стоїть ФСБ. Зрозуміло, що вони ж будуть намагатися звинуватити українську сторону в проведенні, як вони називають терористичного акту, для того, щоб потім висувати нам якісь звинувачення", - сказав він.

"Але є достовірна інформація, що кафе "Сепар" довгий період часу було під безпосереднім контролем ФСБ. Крім того, за нашими даними, цей ресторан був повністю обладнаний в оперативному плані. Там можна було знімати і відео-, і аудіоінформацію. І ФСБ Росії знали всі заходи, що їх проводив Захарченко в цьому кафе", - додав Скібіцький.

Він наголосив, що СБУ не змогла б закласти вибухівку в тому кафе, "тому що все реально на контролі було у РФ".

31 серпня ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко загинув внаслідок вибуху у ресторані у центрі Донецька. У "ДНР" заявили, що внаслідок вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

На екстреному засіданні "уряду" бойовиків ОРДО оголосили, що тимчасово виконуючим обов'язки ватажка бойовиків ОРДО стане так званий "перший віце-прем'єр" Дмитро Трапєзніков.

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи".

Пізніше виконуючий обов'язки так званого "глави ДНР" Дмитро Трапєзніков заявив, що затримані за підозрою у вбивстві Олександра Захарченка підтвердили причетність України.

За даними російського видання "Коммерсант", вибуховий пристрій, від якого загинув ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко, був закладений в люстру або торшер у  кафе "Сепар". Саме кафе, за попередніми даними, належало начальнику охорони Захарченка, а з огляду на те, що в ньому часто бували "високопоставлені гості", ретельно охоронялося.

Таким чином, без допомоги своїх встановити бомбу в ньому було практично неможливо.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування