Стан Балуха погіршується - Денісова

П'ятниця, 7 вересня 2018, 20:59

Стан здоров’я українського політв'язня Володимира Балуха погіршується.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

"Маю тривожну інформацію, щодо погіршення здоров’я Володимира Балуха. Він продовжує стрімко худнути. У нього сильний біль в печінці та запалення вуха", - пише Денісова.

Крім того, український омбудсмен запропонувала своїй російській колезі Тетяні Москальковій, щоб вона відвідала Кирила Вишинського одночасно з візитом Денісової до Балуха.

"Але тільки на паритетній основі. Крім того, наголосила, щоб разом з нами були медики, які б змогли оглянути ув’язнених", - зауважила український омбудсмен.

У січні 2018 року Володимира Балуха засудили до 3 років і 5 місяців. Офіційно – за зберігання боєприпасів, неофіційно – за те, що він відмовився прибрати прапор України з подвір’я власного будинку.

19 березня він оголосив безстрокове голодування.

Нещодавно термін продовжили до 5 років через нібито побиття начальника ізолятору.

30 серпня віце-спікер ВР Ірина Геращенко повідомила, що отримала інформацію про погіршення стану здоров'я Володимира Балуха, Олега Сенцова та інших політв’язнів Кремля.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням поінформувати її про стан здоров’я українських політв’язнів і надати підтверджувальні медичні документи.

Раніше правозахисники повідомляли, що у Балуха стався напад болю в печінці.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування