Трамп закликав генпрокурора знайти автора критичної анонімної статті в NYT

Субота, 8 вересня 2018, 04:38

Президент США Дональд Трамп вимагає, аби генпрокурор знайшов автора анонімної статті у виданні The New York Times, який написав про аморальність і "нестабільну поведінку" Трампа та про опір главі Білого дому у його адміністрації.

Про це повідомляє Reuters.

"Це є питанням національної безпеки", - наголосив Трамп. 

"Урешті-решт ім'я цієї хворої особи вспливе", - заявив глава Білого дому журналістам на борту літака Air Force One під час польоту до Північної Дакоти у п'ятницю, 7 вересня.

Водночас Трамп не виключає, що анонімної особи  взагалі не існує і це вигадка газети, яка "постійно використовує фальшиві джерела".

Президент США раніше неодноразово критикував The New York Times.

Глава Білого дому також підкреслив, що необхідно запобігти участі автора статті у майбутніх урядових консультаціях високого рівня, для яких необхідний доступ до секретних документів. 

Нагадаємо, публікація у виданні New York Times авторської колонки анонімного високопоставленого чиновника із команди Дональда Трампа, присвячена аморальності та "нестабільній поведінці" Трампа, спричинила "полювання" всередині Білого дому за особистістю автора.

Автор публікації стверджує, що він є частиною "руху опору", який працює "зсередини", аби не допустити реалізації "найгірших відхилень" Дональда Трампа.

Британський мовник BBC вважає, що автором резонансної анонімної колонки у The New York Times із жорсткою критикою президента США Дональда Трампа є віце-президент Сполучених Штатів Майк Пенс або члени його команди.

Білий дім має список з 12 осіб, яких підозрюють у авторстві критичної щодо Трампа колонки для The New York Times, яку написав анонімний чиновник, що обіймає високу посаду в адміністрації президента США.