Сурков висловив свою підтримку новому ватажку бойовиків ОРДО

Субота, 8 вересня 2018, 13:02

Помічник президента РФ Владислав Сурков підтримав новопризначеного ватажка бойовиків ОРДО Дениса Пушиліна та ухвалені ним рішення щодо формування "уряду".

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на онлайн-ресурс бойовиків "ДАН".

Сурков "побажав Пушиліну успіхів на посту і запевнив його у підтримці, а також висловив надію, що політичний курс "ДНР" буде продовжений".

Напередодні так звана "народна рада ДНР" призначила свого "голову" Дениса Пушиліна т.в.о. глави "ДНР" замість убитого Олександра Захарченка.

Раніше на екстреному засіданні "уряду" бойовиків ОРДО призначили тимчасово виконуючим обов'язки ватажка терористів так званого "першого віце-прем'єра" Дмитра Трапєзнікова. 

За даними ТАСС, "генпрокуратура ДНР" заявила про незаконність його призначення та необхідність заново провести процедуру призначення і почати підготовку до виборів нового ватажка.

Бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили "вибори" ватажків і "депутатів" ОРДО на 11 листопада.

Читайте також:

"Вибори в ОРДЛО і призначення Пушиліна - що це значить для українців?"

31 серпня ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко загинув внаслідок вибуху у ресторані у центрі Донецька. У "ДНР" заявили, що внаслідок вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

На екстреному засіданні "уряду" бойовиків ОРДО оголосили, що тимчасово виконуючим обов'язки ватажка бойовиків ОРДО стане так званий "перший віце-прем'єр" Дмитро Трапєзніков.

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи".

Згодом Трапєзніков заявив, що затримані за підозрою у вбивстві Олександра Захарченка підтвердили причетність України.

За даними російського видання "Коммерсант", вибуховий пристрій, від якого загинув Захарченко, було закладено у люстру або торшер у кафе "Сєпар". Саме кафе, за попередніми даними, належало начальнику охорони Захарченка, а з огляду на те, що у ньому часто бували "високопоставлені гості", ретельно охоронялося.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування