У проблемних районах Херсонщини до медиків звернулося більше 20 людей

Субота, 8 вересня 2018, 22:03
У проблемних районах Херсонщини до медиків звернулося більше 20 людей

Станом на 16.00 7 вересня до закладів охорони здоров’я Чаплинського та Каланчацького районів Херсонської області звернулося 23 особи, з них 10 дітей.

Про це повідомляє в суботу сайт Херсонської ОДА.

З тих, хто звернувся, 15 осіб мали назофарингіальні симптоми, з них 5 дітей; висип на шкірі – 8 осіб, з яких 5 дітей.

У дитячу обласну клінічну лікарню госпіталізовано 4 дитини, з яких 2 з проблемних територій.

Крім того, підготовлено наказ по Департаменту охорони здоров'я від 7 вересня щодо цілодобового медичного спостереження за дитячим населенням.

Разом з тим, як повідомляє управління ДСНС у Херсонській області, з метою мінімізації негативних наслідків екологічної ситуації на території  Каланчацького та Чаплинського районів проведено хімічну розвідку в населених пунктах Олександрівка, Преображенка та на КПВВ "Каланчак".

Крім того, 7 вересня було проведено дегазацію спеціальною технікою території населених пунктів Гаврилівка та Олександрівка Каланчацького району.

8 вересня проводилася дегазація у населених пунктах Мирне, Приображенка Каланчацького району та Григорівка, Першоконстантинівка Чаплинського району.

Нагадаємо, на півночі окупованого Криму в Армянську стався викид невідомої речовини в атмосферу, через що утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ "Чаплинка" зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу "Титан" у Армянську. Так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов також вирішив відправили з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку. Окупанти заявили, що у місті перевищила норму концентрація сірчистого ангідриду.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до установ ООН із закликом звернути увагу на різке погіршення екологічної ситуації в окупованому РФ Криму.

Заступник міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш повідомив, що причиною негативного впливу кримського заводу "Титан" на навколишнє середовище і здоров'я людей є щоденні викиди в атмосферу, а не кислотний накопичувач, як повідомлялося раніше.

У Мінооборони України заявляли, що викид хімічних речовин на території окупованого Криму трапився через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового та содового заводів.

8 вересня у міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб заявили, що випадків хімічного отруєння серед населення Херсонської області не зафіксовано, потреби в евакуації населення немає

Водночас у відомстві зауважили, що з метою профілактики та попередження можливих негативних наслідків для здоров'я дітей близько 2 тисяч осіб відправлять до Скадовська.

Разом з тим, помічник голови Держприкордонної служби України Олег Слободян заявив, що після хімічного викиду на заводі "Кримський Титан" в Армянську по медичну допомогу звернувся 61 український прикордонник.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News