В ОРЛО заявили, що готові передати Україні 44 засуджених до 2014 року - росЗМІ

Неділя, 9 вересня 2018, 22:36
В ОРЛО заявили, що готові передати Україні 44 засуджених до 2014 року - росЗМІ

В ОРЛО заявили, що готові передати Україні 44 ув'язнених з Суходольської виправної колонії, які виявили бажання перевестися на підконтрольну Києву територію для відбування решти строку.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на підконтрольний бойовикам онлайн-ресурс "Луганськінформцентр".

Зазначається, що ув'язнені були засуджені до 2014 року.

"Голова Міжвідомчої комісії з питань передачі засуджених до 2014 року, які відбувають покарання в установах виконання покарання "ЛНР" Роман Ведмеденко підтвердив, що в рамках комісії було розглянуто заяви засуджених. Щодо 44 з них ухвалено рішення про готовність передати їх на територію, підконтрольну Україні", - йдеться у повідомленні.

При цьому представник бойовиків ОРЛО в робочій підгрупі з гуманітарних питань Ольга Кобцева заявила, що "контакти з уповноваженим ВР України з прав людини (Людмилою Денисовою - ред.) не встановлено", а передача засуджених "заблокована українською стороною".

Також повідомляється, що засуджених відвідав координатор гуманітарної підгрупи Контактної групи від ОБСЄ Тоні Фріш. 

В ОРДО заявили, що 10 вересня Фріш відвідає непідконтрольну територію Донецької області, де зустрінеться з родичами осіб, які перебувають в ув'язненні в Україні, осіб, зниклих без вісти, а також з тим, хто повернувся на непідконтрольну територію регіону після обміну, пишуть "Новости Донбасса".

Інформації про те, що Фріш відвідає українських полонених, немає.

Раніше представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила, що Україна готова передати Росії 36 росіян заради звільнення українських політв’язнів з РФ. 

Раніше був список із 23-х громадян РФ: Агєєв Віктор, Баранов Олександр, Бусигін Анатолій, Валехідіс Олександр, Висоцький В'ячеслав, Гаджиєв Руслан, Гратов Валерій, Гречин Владислав, Доронін Олег, Єгоров Сергій, Іванов Валерій, Кемаковський Ігор, Коваліс Ольга , Кусакин Василь, Макаров Владислав, Мефьодов Євген, Одінцов Максим, Седіков Олексій, Сидоров Денис, Сливко Максим, Черних Павло, Чубарова Лариса і Шаталов Євгеній.

Ще 13 осіб – це Вишинський, Галічий, Джимієв, Жидких, Камалов, Марчуков, Михальчевський, Осмінін, Сатарров, Сінічак, Суханов, Шибаєв, Юревич.

МЗС РФ закликало звільнити керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, якого в Україні підозрюють у державній зраді.

У Росії та окупованому Криму за політичними мотивами ув’язнено від 70 до 75 українців.

Читайте також: 

Українські політв'язні в Росії та в окупованому Криму: де та в яких умовах тримають бранців Кремля

На початку вересня Геращенко за результатами роботи Тристоронньої контактної групи у Мінську  повідомила, що Росія відмовилася обміняти своїх громадян, засуджених в Україні, на політв'язнів Кремля.  

"Заблоковано процес звільнення заручників. Представники Росії в гуманітарній підгрупі відповіли відмовою забрати громадян РФ з українських тюрем в обмін на наших політв’язнів, заявивши, що "РФ не має відношення до конфлікту і "нас там нєт", - зазначила Геращенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування