Канада, США та Мексика таки уклали нову угоду про торгівлю

Понеділок, 1 жовтня 2018, 09:30

Канада погодилася приєднатися до Сполучених Штатів і Мексики в торговому договорі, який замінить Північноамериканську угоду про вільну торгівлю (NAFTA).

Про це заявили торговельний представник США Роберт Лайтхізер і міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє "Укрінформ" із посиланням на USA Today.

"Канада і Сполучені Штати уклали угоду разом з Мексикою про нову, модернізовану торговельну угоду XXI століття: Угоду Сполучених Штатів Америки, Мексики і Канади (USMCA)", – наголошується у спільній недільній заяві.

Представники США і Канади зазначають, що нова угода "надасть нашим робітникам, фермерам і підприємствам угоду високих стандартів, завдяки якій з'являться більш вільні ринки, більш справедлива торгівля та стале економічне зростання в регіоні".

США та Мексика в початку вересня оголосили про завершення переговорів щодо зони вільної торгівлі і висловили намір до кінця вересня відправити документ на затвердження парламентів.

Щоб залишитися стороною угоди, Канада була змушена терміново підключатися до переговорів, через що Христя Фріланд навіть скоротила свій візит до Європи, зокрема скасувавши зустрічі в Києві та Парижі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...