Сійярто вважає, що потрапив у список "Миротворця" через критику Порошенка

Понеділок, 1 жовтня 2018, 10:03

В Угорщині вважають, що її міністр закордонних справ Петер Сійярто потрапив до бази даних "Миротворець", бо "антиугорські напади" в Україні відбуваються за участю держави.

Речник МЗС Угорщини Тамаш Менцер пов’язав цей факт із критикою президента Петра Порошенка, а сам сайт назвав екстремістським, повідомляє "Європейська правда".

"Служба безпеки міністра закордонних справ поінформована про включення пана Сійярто до списку на екстремістському українському веб-сайті, необхідні заходи вжиті", – зазначив речник.

"Але міністр закордонних справ Угорщини не може бути заляканий, – і закарпатські угорці, звісно, можуть продовжувати розраховувати на Сійярто та його чітко визначену безумовну і рішучу підтримку", – йдеться у заяві.

Менцер підкреслив, що претензії "Миротворця" полягають, зокрема, в тому, що Сійярто нібито погрожував Україні військовим втручанням, що не відповідає дійсності.

"Нічого подібного ніколи не трапилось, однак міністр підтримує кожну зі своїх попередніх претензій, таких як той факт, що нинішній президент України та владні структури намагаються отримати підтримку та голоси, роздмухуючи екстремістські настрої", – заявив він.

"Вони також використовують для цієї мети угорську спільноту, що уряд Угорщини вважає неприйнятним, не в останню чергу з огляду на те, що Україна готується до членства в НАТО та ЄС", – додав речник угорського МЗС.

Днями ім’я міністра закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петера Сійярто опинилося в базі сайту "Миротворець".

Після того як Сійярто заявив, що "утиски" угорців українською державою не припиняться, доки Україну очолює нинішній президент, сайт звинуватив міністра у "зазіханні на суверенітет і територіальну цілісність України, прямих погрозах збройним вторгненням до України, втручанні у внутрішні справи України, розпаленні та підтримці сепаратистських настроїв в Україні, участь в організації провокації, спрямованої на масове порушення громадянами України законодавства України".

Аргументуючи свою позицію, адміністратори сайту посилаються на низку публікацій щодо угорського урядовця. Зокрема згадують його заяву про готовність "заступитися за кожного члена угорської громади на Закарпатті".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...