Стрілянина на Печерську: Поліція схиляється до версії пограбування

Понеділок, 1 жовтня 2018, 13:19

Основною версією нічного нападу зі стріляниною на столичному Печерську є напад із метою пограбування.

Про це керівник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко розповів 1 жовтня, повідомляє прес-служба столичної поліції.

30 вересня близько 22:00 невідомі напали на господарів приватного будинку, забрали у них цінні речі.

На момент нападу у будинку перебував господар, який працює адвокатом, малолітня дитина та дружина, котра перебуває у декретній відпустці, уточнює поліція. ЗМІ повідомляли, що жінка обіймає посаду судді.

Чоловіка з вогнепальними пораненнями ніг доставили в лікарню, жінка з дитиною фізично не постраждали.

При спробі затримання зловмисники кинули в правоохоронців гранату і відкрили вогонь (поранили патрульного) – патрульні також відкрили вогонь. Згодом поліцейські виявили неподалік тіло чоловіка із вогнепальними пораненнями.

"На цей час ми можемо точно говорити про те, що загиблий був причетний до скоєння розбійного нападу на приватний будинок. Про це свідчать і вилучені речові докази. Поки ми не встановили анкетні дані цієї особи, але ми над цим працюємо", – повідомив Крищенко.

"Також проводяться заходи щодо розшуку щонайменше ще одного спільника, який безпосередньо відкрив вогонь по поліцейських", – додав він.

За словами Крищенка, слідство вважає "домінуючою" версією нічних подій вчинення нападу на будинок із метою пограбування:

"Нападники заволоділи грошима та ювелірними виробами господарів. Частину речових доказів знайдено при прочісуванні території на шляхах відходу зловмисників", – повідомив Крищенко.

За результатом подій слідчі розслідують два кримінальні провадження: ч. 4 ст. 187 (розбій) та за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

За таке зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування