Порошенко не декларує витрати на телерекламу про Томос

Понеділок, 1 жовтня 2018, 15:39

Президент Петро Порошенко не декларує витрати на рекламні ролики "на підтримку автокефалії", які він нібито оплатив самостійно.

Про це пише Громадський рух "ЧЕСНО".

"Уже півтора місяця в АП ігнорують запит ЧЕСНО про обсяги та вартість реклами. Повідомлення про зміни у декларації президент так і не подав", – підкреслюють активісти.

Зазначається, що 14 серпня в адміністрації президента заявили, що вартість реклами на телеканалах "сплачена з особистих коштів Петра Порошенка, з яких сплачені всі податки, відповідно до укладених договорів з телеканалами".

У Порошенка наголосили, що рекламні ролики спрямовані саме на підтримку автокефалії.

"Щоправда, 50-секундний ролик стосувався не лише надання томосу, а й транслював посил із зовнішньої реклами, яка з’явилася по всій країні принаймні з середини червня — тобто на два місяці раніше, ніж телереклама", – кажуть активісти.

Вони вважають, що "питання церкви та автокефалії є лише складовою частиною загальної інформаційної кампанії Петра Порошенка напередодні офіційного старту передвиборчої кампанії".

У ЧЕСНО стверджують, що вже півтора місяця не отримують відповідь на ще один запит до АП. Він стосувався обсягу та вартості реклами й переліку телеканалів, на яких транслювали ролики.

Активісти підкреслюють, що зміни, які перевищують 160 тисяч гривень, президент мав би внести до декларації максимум впродовж 10 днів від дня здійснення витрати.

У серпні в адміністрації Порошенка заявили, що не знають про обсяги витрат на ведення і рекламування сторінки глави держави у соцмережі Facebook, та що не розміщують зовнішньої реклами з його іменем.

Нардеп Сергій Лещенко стверджував, що влада примушує рекламні агентства безкоштовно розміщувати рекламу президента під виглядом соціальної.

Читайте також: Він і Вона. До чого готуються штаби Порошенка і Тимошенко