Головні новини дня – за 60 секунд

Понеділок, 1 жовтня 2018, 21:06

Нобелівську премію з фізіології та медицини вручили за революційне відкриття в терапії раку, в кінці 2016 року Насіров підписав розстрочку партнеру Порошенка – новини, які обговорювали 1 жовтня.

Про Нобелевську премію з медицини

Цього року Нобелевську премію з фізіології та медицини вручили за "відкриття терапії при ракових захворюваннях, яке полягає у гальмуванні негативного імунного регулювання" Джеймсу П. Еллісону та Тасуку Хончо.

З раком яка проблема? Ракові клітини відрізняються від наших клітин, але вони і є нашими клітинами. Тому імунна система бачить їх, але не вбиває.

Існує ряд терапевтичних підходів для лікування раку, включаючи операції, радіацію, хіміотерапію та інші стратегії. Але лауреати премії винайшли новий вид терапії.

Джеймс П. Еллісон вивчав білок і виявив, що він діє як гальмо на імунну систему.

Вчений зрозумів, що цей гальмівний потенціал можна використовувати для того, щоб організм атакував пухлину. Він втілив цю концепцію у новому підході для лікування пацієнтів.

У свою чергу Тасуку Хонджо, також нагороджений премією, виявив, що імунні клітини також гальмує протеїн, але має інший механізм дії. Терапія, яку розробили на основі його відкриття, виявилася вражаюче ефективною у боротьбі з раком.

Про мера, який хоче стати президентом

Ні, мова не про Андрія Садового. Мер Глухова Сумської області Мішель Терещенко заявив про намір балотуватися в президенти на виборах 2019 року. За словами Терещенка, його мета "демонтувати існуючу олігархічну систему" в Україні, для чого він має намір зібрати команду "професійних державних управлінців".

Хто забув, на минулому тижні Терещенко заявив, що складає повноваження міського голови Глухова через саботаж з боку депутатів міської ради.

Про різні сумнівні операції

Перша. Роман Насіров, перебуваючи на посаді голови Державної фіскальної служби, розстрочив сплату податків Автоскладальному заводу №1 компанії "Богдан Моторс" протягом грудня 2016 року, повідомляє голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський, посилаючись на копію рішення податкової про розстрочення.

Друга. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомив про незаконне переоформлення права власності на один з найбільш ліквідних активів "Платинум Банку". Цим активом є 11 тис квадратних метрів нежитлової нерухомості, в центрі Одеси, оціночною вартістю 144 млн гривень.

Відзначається, що сьогодні від оперативних дій Мін'юсту і правоохоронних органів залежить збереження активу банку та недопущення його подальшого перепродажу.

Третя. Національний банк ухвалив рішення про невідповідність керівників ПАТ "Таскомбанк" (банк належить Сергію Тігіпко) вимогам законодавства через здійснення банком ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу.

Згідно з повідомленням, НБУ виявив факт зняття за період з лютого по жовтень 2017 року 23 юрособами (які викликали підозру - ЕП) у готівковій формі коштів зі своїх поточних рахунків у розмірі близько 3,9 млрд гривень на закупівлю вторинної сировини. Це майже 80% усієї виданої банком за цей період готівки з рахунків юридичних осіб. У Нацбанку також зауважили, що згадані фінансові операції схожі на схеми діяльності конвертаційних центрів.

Про інші новини

У Москві заарештували екс-міністра транспорту України, пишуть російські ЗМІ. У Запоріжжі чиновники "обмивали" нові катери: один загинув під гвинтом. Бензин і дизпальне продовжують дорожчати. Через злам Facebook можуть оштрафувати на 1,6 мільярда доларів.

Про Гужву. Влада Австрії надала притулок головному редактору інтернет-видання Страна.ua Ігорю Гужві.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування