Реакція РФ на томос: укроавтокефалісти, будуть наслідки, червона межа

Четвер, 11 жовтня 2018, 21:45

У російських ЗМІ з'явилася реакція на інформацію про томос для України.

Керівник релігійної редакції "Царьграда" Михайло Тюрєнков назвав рішення Константинополя "політичним замовленням".

"Архієреї Константинопольського патріархату власноруч відлучили себе від православ'я, ставши українськими розкольниками. Це випливає з церковних канонічних правил, згідно з якими той, хто вступив до церковного спілкування з розкольником або єретиком сам стає розкольником", - цитує Тюрєнкова видання.

Він додає, що "шлях легалізації українських псевдоправославних націоналістичних сект є найгіршим результатом укроавтокефалістских дій" і прогнозує насування "глобального всеправославного розколу".

"Константинопольський патріархат, в четвер вирішив визнати недійсною анафему, накладену Московським патріархатом на неканонічні церковні структури на Україні, легалізує розкол, що призведе до непоправних наслідків для світового православ'я. Константинополь своїми діями переходить червону межу", - цитиує ТАСС прес-секретаря патріарха Кирила, священика Олександра Волкова.

"Рішення Константинопольського патріархату про зняття анафеми з глав двох неканонічних православних церков України є абсолютно неправовим", - обурюється голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...