Головні новини дня – за 60 секунд

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 20:00

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про терміновий захист на морях і сході, "Нафтогаз" нарешті дав газ Києву, Україна – найбідніша країна у Європі – новини, які обговорювали 12 жовтня.

Про терміновий захист на морях і сході

Президент Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 жовтня 2018 року "Про невідкладні заходи щодо захисту національних інтересів на Півдні та Сході України, у Чорному та Азовському морях і Керченській протоці".

На засіданні РНБО говорилося, що Росія зловживає положеннями міжнародних договорів щодо співробітництва в акваторії Азовського моря і Керченській протоці.

За підсумками засідання, РНБО доручила Кабінету міністрів підготувати претензії України до Російської Федерації.

Ще РНБО роздала доручень Верховній Раді і різним міністерствам щодо захисту національних інтересів у морях, частина з них таємні.

І ще раз про томос

Вчора була заява про те, що Україна отримає томас, а сьогодні у нас реакції.

Так, міністр МВС Арсен Аваков пообіцяв жорстко реагувати на релігійну ворожнечу й екстремізм.

В Українській православній церкві Київського патріархату заявили, що Російська православна церква в Україні буде рівноправно співіснувати з усіма іншими Церквами і релігійними організаціями, як це гарантовано Конституцією та законами України і міжнародним правом.

Представники УПЦ МП вважають, що слова міністра закордонних справ України Павла Клімкіна про те, що московському патріархатові немає місця в Україні, свідчать про його причетність до "московської агентури". Сам Клімкін запропонував УПЦ МП шукати "московських агентів" у свої лавах.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що в разі гонінь проти УПЦ МП з боку радикалів Росія прийме "політико-дипломатичні заходи". "Подібні тези щодо "захисту російськомовного населення" ми чули від РФ як виправдовування своєї агресії проти України", - відповіли в МЗС України.

Чим далі, тим веселіше. А якщо ви все ще не знаєте що то за томос, читайте наш текст у якому є майже усі відповіді: Томос для України. Що буде з церквою після отримання автокефалії

Про гарячу воду

НАК "Нафтогаз України" почав постачати газ комунальному підприємству "Київтеплоенерго".

"Сподіваємося, що гаряче водопостачання у столиці буде відновлено максимально швидко. Договір з "Київтеплоенерго" укладений на тих умовах, які прямо визначені законодавством. Ми пропонували це компанії ще навесні", - заявив перший заступник голови правління компанії Сергій Перелома.

Тому, інформація про те, що у киян наступного тижня з’явиться гаряча вода, нарешті правдива.

Про інші важливі новини

Про бідність. Згідно з даними з нового звіту МВФ, Україна є найбіднішою країною Європи.

Про Ічню. На 6-му арсеналі біля Ічні дещо зросла інтенсивність вибухів залишків боєприпасів.

Про Приватбанк. Державний "Приватбанк" запланував перехід на нову версію систем управління базами даних процесингу, в зв'язку з чим оголосив про планову технологічну паузу процесингу в ніч з 13 жовтня на 14 жовтня 2018 року. Всі операції з платіжними картами банку будуть припинені з півночі до 4 ранку, а подальша стабілізація роботи може тривати до 8 години ранку неділі 14 жовтня.

Про армію. У Києві від призову на строкову військову службу ухиляються майже 34 тисячі осіб.

Про Путіна і Трампа. Президент Росії Володимир Путін і президент США Дональд Трамп можуть зустрітися у Парижі 11 листопада.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування