У Франції затримали українського корупціонера-втікача, що прикинувся мертвим

Вівторок, 16 жовтня 2018, 15:07
У Франції затримали українського корупціонера-втікача, що прикинувся мертвим

Французькі жандарми затримали в Бургундії "високопоставленого" громадянина України, якого на батьківщині підозрюють у масштабній корупції.

Про це повідомляється на сайті Європолу.

"5 жовтня французька жандармерія за активної підтримки Європолу заарештувала в Бургундії, поблизу Діжона, високопоставленого втікача з України, який розкішно мешкав у Франції", - йдеться в повідомленні, але ім'я затриманого не розкривається.

За інформацією Європолу, європейські правоохоронці підозрюють чоловіка у міжнародному шахрайстві та відмиванні грошей.

Згідно з повідомленням, ще в січні Франція розпочала розслідування підозрілих операцій щодо купівлі замку за 3 мільйони євро люксембурзькою компанією, основним власником якої є громадянин України.

"Завдяки ефективній співпраці з представниками української та люксембурзької влади стало відомо, що головного підозрюваного розшукували в його рідній країні за корупцію. Однак йому вдалося уникнути покарання, підробивши свідоцтво про смерть", - розповідають у відомстві.

Однак, за даними Європолу, пізніше було встановлено, що підозрюваний не лише живий, а й веде розкішне життя у Франції.

"Справа про шахрайство в окремій країні зросла до розмірів відмивання доходів від корупції у міжнародних масштабах", - зазначають у відомстві.

Повідомляється, що підозрюваного затримали разом з трьома спільниками.

Також арештували його майно на 4,6 мільйони євро, включаючи замок у Франції, вінтажний Rolls Royce Phantom і три витвори мистецтва Сальвадора Далі.

"Українська правда" звернулася за коментарем до Генеральної прокуратури.

Переклав Євген Кізілов, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування