Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва проти планів Лондона посилити військову присутність в Арктиці

Вівторок, 2 жовтня 2018, 08:33

Нарощування Великобританією своєї військової присутності біля північних кордонів Росії обернеться зростанням напруженості в арктичному регіоні.

Про це заявив прес-секретар посольства РФ у Лондоні у відповідь на заяву британського міністра оборони Гевіна Вільямсона про намір розробити нову оборонну стратегію в Арктиці, повідомляє ТАСС.

"Закликаємо офіційний Лондон, який останнім часом активно просуває концепцію "Глобальної Британії", реалізовувати свої амбіції в інших сферах", – сказав він.

"Нічим не виправдані плани нарощування Великобританією військової присутності біля безпосередніх кордонів Росії спричинять лише створення нікому не потрібною напруженості", – зазначив співробітник дипломатичного представництва РФ.

За його словами, "Росія та інші арктичні країни розглядають регіон як простір для конструктивної взаємодії".

"Там немає і не повинно бути потенціалу для конфліктів", – додав прес-секретар посольства.

У неділю Вільямсон виступив на щорічному партійному з'їзді торі з доповіддю, в якій заявив, що Росія нібито намагається переписати підсумки холодної війни, становлячи одну з найбільших загроз безпеці Великобританії.

Оголошуючи про нову оборонну стратегію в Арктиці, глава Міноборони королівства повідомив, що Великобританія розмістить в Норвегії 800 морських піхотинців і спецпризначенців, які перебуватимуть там разом із офіцерами морської піхоти США і Нідерландів, а також норвезькими військовослужбовцями.

Як повідомив "The Telegraph", згідно з розробленою британським урядом оборонною стратегією в Арктиці, морські піхотинці і спецпризначенці Сполученого Королівства будуть на ротаційній основі перебувати на півночі Норвегії протягом наступних 10 років, в їхньому розпорядженні будуть бронемашини Viking (BvS 10).

За даними видання, дана оборонна стратегія Лондона є відповіддю як на занепокоєння щодо ймовірності підвищення активності Росії в арктичному регіоні, так і на глобальну боротьбу за запаси нафти в цій частині планети, що розташована під крижаним покривом.

Москва відкидає, що нарощує військову присутність в інших регіонах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування