CNN: У Пентагон прийшли посилки з отрутою

Середа, 3 жовтня 2018, 01:59

До Міністерства оборони США надіслали дві посилки з отруйною речовиною

Про це, посилаючись на чиновників Міноборони, пише CNN.

Два підозрілих пакети були адресовані міністру оборони Джеймсу Меттісу і начальнику військово-морських операцій адміралу Джону Річардсону, повідомило джерело.

Поштовий відділ знаходиться в окремій будівлі на території Пентагону. Посилки, які показали позитивний результат при перевірці на вміст ріцину, так і не потрапили в будівлю Пентагону.

За повідомленням прес-секретаря Пентагону полковника Роба Меннінга, поштовий відділ знаходиться під карантином і не становить загрози для персоналу.

"Ці конверти були взяті ФБР цього ранку для подальшого аналізу", - додав Меннинг.

ФБР опублікувало заяву про те, що воно вилучило два підозрілих конверта з поштового відділення Пентагону і вони піддаються більшій кількості перевірок.

Ріцин є високотоксичним з'єднанням, яке витягується з касторових бобів і часто використовується в терористичних цілях. Його можна використовувати у вигляді порошку, гранул, рідини або кислоти.

При попаданні всередину він викликає нудоту, блювоту і внутрішню кровотечу в шлунку і кишківнику, за яким слідує відмова внутрішніх органів, а також смерть від відмови системи кровообігу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування