Справу нардепа Добкіна незабаром передадуть до суду – Луценко

Середа, 3 жовтня 2018, 19:21

Народному депутату з фракції "Опозиційний блок" Михайлу Добкіну до початку наступного тижня вручать обвинувальний акт і передадуть кримінальне провадження до суду.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на засіданні Комітету Верховної Ради з питань регламенту, передає "Інтерфакс-Україна".

"Михайло Добкін... Нарешті ознайомився і він, і ті, хто проходять із ним у справі. В п'ятницю або в понеділок-вівторок наступні їм... буде пред'явлено обвинувальні акти, і справа йде до суду", - сказав Луценко.

Раніше повідомлялось, що Добкіну вручили остаточну підозру. Його справа налічує 45 томів.

29 червня 2017 року Генпрокурор Юрій Луценко вніс подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа Добкіна.

Його підозрюють в умисній змові з групою осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок Харкова нормативною вартістю понад 220 мільйонів гривень.

13 липня року парламент дав згоду на притягнення до відповідальності Михайла Добкіна.

Сам Добкін, виступаючи в Раді, зазначив що справа проти нього "розсиплеться в суді".

Згодом Печерський райсуд Києва заарештував самого Добкіна і встановив заставу в розмірі 50 млн гривень. А також заарештував 2 автомобіля, 2 будинки, земельну ділянку і винний погреб на 200 квадратів.

Читайте також: "Махінації з нудним обличчям. У чому ГПУ звинувачує Добкіна"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...