Адвокат розповів про "феноменальні" розумові здібності Януковича

П'ятниця, 5 жовтня 2018, 12:25

Адвокат Віктора Януковича Олександр Горошинський каже, що екс-президент має "феноменальні" розумові здібності.

Про це він заявив під час промови у суді в п’ятницю.

"Під час розмови з Віктором Януковичем… я з’ясував, по-перше, у нього феноменальна пам’ять, а по-друге, він феноменально рахує. У нього економічна складова, математична складова є реально феноменальною", – підкреслив Горошинський.

Про це він розповів, пояснюючи відмову екс-президента підписувати асоціацію з ЄС.

"Віктор Янукович каже про те, що угода про асоціацію в тому вигляді, в якому пропонувалась Європейський Союзом для Україні, завдавала втрат українській економіці сумарно близько 200 мільярдів доларів США", – зазначив адвокат.

Перед цим стало відомо, що адвокат Олександр Байдик пішов на лікарняний, через що виступати почав Горошинський.

Промова Байдика почалась 13 вересня і триває вже понад 30 годин.

Віктора Януковича звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Суд спершу планував завершити дебати у справі Януковича у липні.

18 липня суддя у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича Владислав Дев'ятко заявив, що суд перейшов до судових дебатів, і що вони розпочнуться 30 липня. Проте повноцінно не зміг розпочати дебати.

31 липня адвокати Януковича заявили про відвід суддям і прокурорам у справі про державну зраду та покинули судове засідання.

Тому суд вирішив надати Януковичу державного захисника. Крім того, обвинувачений найняв ще одного адвоката, щоб посилити команду своїх захисників.