Виплати зарплат і стипендій у медвиші Богомольця поновили

П'ятниця, 5 жовтня 2018, 14:57

Студенти та викладачі Національного медичного університету імені Олександра Богомольця отримали стипендії та заробітні плати.

Після роз’яснення Міністерства охорони здоров’я Державна казначейська служба здійснила відповідні платежі, повідомляє МОЗ.

"Затримка виплат сталася через свавілля та протиправні дії екс-ректорки НМУ Катерини Амосової", – заявили в міністерстві.

"Відомості про неї як керівника університету були незаконно внесені до Єдиного державного реєстру. Після чого вона, не маючи для цього жодних повноважень, 28 вересня підписала платіжні документи", – додали у відомстві.

Наказ МОЗ про поновлення Катерини Амосової на посаді ректорки медвузу вийшов 1 жовтня 2018 року. За законодавством, до того часу вона не мала повноважень здійснювати будь-які дії як керівник університету, наголошує міністерство.

Державна казначейська служба не прийняла документи, підписані Амосовою. Після звернення МОЗ із листами-роз’ясненнями до чинного в.о. ректора Олександра Науменка та Держказначейства виплати співробітникам та студентам університету поновили.

Міністерство також наголошує, що зараз законним керівником університету є  в.о. ректора Олександр Науменко, а Ярослава Цехмістера звільнили з посади першого проректора 4 вересня 2018 року.