Кучма заявив про малоймовірне розширення Мінського формату

П'ятниця, 5 жовтня 2018, 23:21

Екс-президент Леонід Кучма, який закінчив представляти офіційний Київ у Тристоронній контактній групі в Мінську, назвав малоймовірним розширення Мінського формату за рахунок, зокрема, США.

Про це повідомляє dt.ua.

Екс-президент наголосив, що Україна зацікавлена у включенні США до переговорного процесу в Мінську, проте реалізувати це в поточних умовах практично неможливо.

Він дав зрозуміти, що вважає безвідповідальними заяви політиків, котрі вимагають негайно перейти до іншого формату переговорів.

"Треба тих, хто кожен день з трибуни кричить, що треба інший формат, – нехай поїде, домовиться із Трампом... Хто кричить - кажу: ідіть, попрацюйте в Мінську. Але добровільно туди ніхто не піде з простої причини - я вже казав: це не хлібне місце. Там треба працювати і відповідати", - зазначив Кучма.

Він додав, що Україні доведеться продовжувати роботу в поточному форматі ТКГ, і висловив сподівання, що Києву вдасться використовувати його з максимальною користю для національних інтересів.

"Я ще раз кажу: немає іншого формату і не буде. Тим більше, що на Мінські домовленості зав'язані санкції проти Росії. І якщо тільки припустити, що з нашої причини він розвалиться, тоді не на що спиратися... Сподіватимемося на краще, що все-таки розум переможе, і ми миру все-таки досягнемо", - підсумував екс-президент.

Раніше другий президент України Леонід Кучма заявив, що завершить роботу в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, коли досягне критичного віку.

У коментарі "Українській правді" прес-секретар Кучми пояснила, що "під критичним віком мається на увазі ювілей Леоніда Даниловича, який був у серпні".

2 жовтня Леонід Кучма попрощався у Білорусі з учасниками мінських переговорів.

3 жовтня представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Ірина Геращенко повідомила, що новий представник на переговорах щодо Донбасу, замість Леоніда Кучми, орієнтовно буде призначений за два тижні.

Леонід Кучма вважає, що представником Києва в Тристоронній контактній групі може бути радник президента, колишній перший заступник міністра закордонних справ Руслан Демченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...