Президент Єврокомісії не готовий до "грандіозної сварки" з Росією

Субота, 6 жовтня 2018, 19:57

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Євросоюз має підтримувати діалог з Росією навіть після ситуації із звинуваченнями росіян у хакерських атаках.

Про це він заявив у інтерв’ю кільком австрійським ЗМІ, зокрема, виданню Der Standard.

"Незважаючи на невдоволення щодо Росії, яке у ці години все дужче зростає, нам треба знову усвідомити, що нам слід з міркувань архітектури безпеки підтримувати діалог з Росією і частково діяти спільно", - зазначив Юнкер.

"Я не готовий до грандіозної сварки з Росією, хоча я щойно опублікував комюніке в Брюсселі, у якому ми дуже критично ставимось до того, що відбувається у Нідерландах. Але я виступаю за те, щоб зберігати спокій, не піддаючись росіянам", - додав він.

ЄС висловив серйозне занепокоєння спробою Росії вчинити кібератаку проти Організації з заборони хімічної зброї у Гаазі.

4 жовтня Нідерланди поінформували про квітневу спробу російської кібератаки проти Організації із заборони хімічної зброї, якій вдалося запобігти спільними зусиллями розвідки Британії і Нідерландів. Організація займалася розслідуванням отруєння колишнього російського шпигуна Сергєя Скрипаля у Солсбері.

Крім того, співробітники ГРУ РФ намагалися отримати дані міжнародного слідствау справі катастрофи малайзійського "Боїнга" на сході України.

У зв’язку із кібер-спробами росіян Нідерланди вислали чотирьох співробітників ГРУ РФ.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування