На Донбасі колишній бойовик добровільно здався поліції

Неділя, 7 жовтня 2018, 04:17

Мешканець Новодонецького, який в 2015 році зі зброєю руках стояв на блокпосту в Калінінському районі Донецька добровільно здався правоохоронцям та активно співпрацює.

Про це повідомляє Великоновосілківське відділення поліції Донецької області.

На блокпосту "Богатир" до дільничного офіцера поліції звернувся 41-річний житель селища Новодонецьке, який в лютому 2015 року перебував у складі НЗФ.

Чоловік розповів, що  поїхав на окуповану територію до сестри та вирішив вступити в ряди терористів, аби заробити грошей.

Через місяць найманець покинув лави терористів, через те, що йому не сподобались умови несення служби. Після цього чоловік поїхав на заробітки за кордон, де займався будівництвом.

Згодом він все ж вирішив повернутися додому і здатися правоохоронцям.

На даний момент чоловік надає свідчення і співпрацює зі слідством.

Щодо учасника НЗФ відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

"Тільки після того, як пройде перевірка і буде встановлено, що на час перебування у лавах "ДНР" підозрюваний не вчиняв тяжких злочинів проти мирного населення, провадження може бути перекваліфіковано на ч. 6 ст. 260 КК України", - підкреслили у поліції.

Згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України, особа, яка перебувала у складі збройних формувань, добровільно вийшла з них та повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...