В Індонезії припиняють пошуки жертв землетрусу

Неділя, 7 жовтня 2018, 18:01

Влада Індонезії заявила про намір припинити пошуки жертв землетрусу і цунамі, попри те, що сотні людей все ще вважаються зниклими безвісти.

Як повідомляє ВВС, завершити пошукові операції планується у четвер, 11 жовтня.

За заявою представників Нацагентства з боротьби зі стихійними лихами, тих, хто не буде знайдений до четверга, визнають зниклими безвісти, і, ймовірно, загиблими.

Після припинення пошукової операції влада зосередиться на наданні допомоги не менше 70 тис. ос., яких було переміщено в результаті стихійного лиха.

За офіційними даними, жертвами стихії стали 1754 осіб, крім того травм і поранень зазнали 2549 осіб.

Також офіційно визнано зниклими безвісти 683 людини, проте реальна їх кількість значно більша.

За повідомленням AFP, руйнування у двох районах - Петебо і Балароа - були настільки масштабними, що чиновники розглядають можливість оголосити їх "масовими похованнями". За неофіційними даними, кількість жертв у цих регіонах може досягати тисяч осіб. 

 
 

Найбільших руйнувань в результаті землетрусу магнітудою 7,5 балів і цунамі, яке послідувало за ним, зафіксовані у м.Палу на острові Сулавесі, населення міста становило близько 350 тис. осіб. 

Жодна людина не була знайдена живою з третього дня пошукової операції, зазначає ВВС.  За оцінками Червоного Хреста, кількість постраждалих внаслідок землетрусу та цунамі - понад 1,6 млн. осіб. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News