Порошенко пообіцяв новій ЦВК "щеплення" від тиску на виборах

Понеділок, 8 жовтня 2018, 17:18

Президент Петро Порошенко заявив, що внаслідок політичних реформ в Україні вже немає такого рівня концентрації адміністративного ресурсу.

Про це він заявив 8 жовтня в ході зустрічі з оновленим складом ЦВК.

Зокрема, під час зустрічі Порошенко розповідав про посилення захисту результатів волевиявлення громадян на виборах.

В рамках цього, він запропонував долучитися новообраним членам ЦВК до обговорення пропозицій до законодавства.

"Я буду готовий після обговорення на Нацраді за вашої участі внести до парламенту та визначити цей законопроект як невідкладний. І прийняти законодавчий захист волевиявлення громадян і забезпечити ефективну роботу правоохоронних органів в рамках цього захисту", - сказав Порошенко.

За його словами, внаслідок політичних реформ в Україні вже немає такого рівня концентрації адміністративного ресурсу, як це було в минулому.

"Левова частина повноважень передані на місця, забезпечено незалежність місцевого самоврядування, роздержавлено ЗМІ, створено суспільне мовлення, зроблена низка інших позицій, в тому числі і інструменти коаліційності центральної влади, дають тверде переконання в тому, що щеплення від застосування адміністративного ресурсу будуть проводитись надзвичайно ефективно", - сказав президент.

Він також заявив, що потрібно посилити протидію підкупу виборців.

Також Порошенко в ході зустрічі заявив, що внесе кандидатуру члена Центральної виборчої комісії від "Опозиційного блоку" після пропозицій від фракції і консультацій.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування