Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генштаб: Інтенсивність вибухів на Чернігівщині зменшилася

Вівторок, 9 жовтня 2018, 10:41

У Генеральному Штабі Збройних сил заявили, що інтенсивність вибухів на території 6 арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба значно зменшилася, на місці надзвичайної ситуації спостерігається задимленість.

Про це повідомляє прес-служба відомства у Facebook.

Зазначається, що лунають вибухи боєприпасів до стрілецького озброєння.

За словами заступника начальника Генштабу, генерал-майора Родіона Тимошенка, наразі вибухи відбуваються з періодичністю  у 5 хвилин.

Він додав, що це дозволило проводити розвідку на місці.

Крім того повідомляється, що до локалізації надзвичайної ситуації на 6-му арсеналі залучено 1 штатний пожежний танк ГПМ-54, ще 4 пожежних танки найближчим часом будуть доставлені на місце пожежі.

Також працює 1 автоцистерна на базі автомобіля КАМАЗ і дві автоцистерни на базі автомобіля МАЗ.

За даними Генштабу, жертв, поранених, травмованих та загиблих серед військовослужбовців, працівників Збройних Сил України та місцевого населення немає, матеріальні збитки – уточнюються.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив у Twitter, що провів засідання оперативного штабу у зв’язку з вибухами на шостому арсеналі боєприпасів у Чернігівській області й доручив Державній службі з надзвичайних ситуацій і місцевій владі організувати місця тривалого розміщення людей і бути готовими розпочати опалювальний сезон.

"Провів засідання оперативного штабу. Всі служби працюють у посиленому режимі, готові оперативно допомагати людям. Уся техніка, зокрема пожежний поїзд і літаки, в готовності", - написав Гройсман.

Також він доручив Державній службі з надзвичайних ситуацій і місцевій владі бути постійно в контакті з людьми, організувати місця тривалого розміщення і бути готовими розпочати опалювальний сезон.

"Головне завдання - зберегти життя людей, усе, що буде зруйновано, ми відновимо", - пообіцяв Гройсман.

Він додав, що відвідав один із пунктів перебування в с. Парафіївка і там "усе є, тепло і безпечно".

За його словами, таких пунктів уже 18.

"Звертаюся до мешканців: не треба панікувати, побудьте в таких пунктах хоча б добу. Ми все здолаємо і відновимо, якщо буде потреба. Життя - безцінне", - написав він.

Раніше повідомлялося, на території 6 арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба спостерігається пожежа та вибухи з різною інтенсивністю.

За фактами вибухів на території 6 арсеналу Міністерства оборони на Чернігівщині Військова прокуратура почала провадження щодо недбалого ставлення до військової служби.

Вночі поблизу смт Дружба сталися вибухи боєприпасів, пожежею охоплено близько 682,6 га арсеналу Міністерства оборони, з яких 402 га – технічна територія.

"Про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району, на території складських приміщень  в/ч А1479 Збройних Сил України стало відомо близько 4 ранку", – зазначає МВС.

Підрозділи ДСНС та Національної поліції відразу почали роботу з евакуації населення.

З зони можливого ураження евакуйовано близько 10 тисяч осіб.

Через вибухи боєприпасів рух кількома дорогами державного значення закрито.

На місце подій вилетів прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Президент Петро Порошенко зібрав нараду силовиків.

Читайте також: На пороховій бочці. Коли й чому в Україні вибухали армійські склади

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування